Rummelpot-redaktøren fylder 60 år

Gunnar Hattesen fylder den 25. december 60 år. Han er opvokset i Ellum og i dag mest kendt som redaktør for Æ Rummelpot. Privatfoto

Rummelpot-redaktøren fylder 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redaktør Gunnar Hattesen, der er opvokset i Ellum ved Løgumkloster og er redaktør for Æ Rummelpot, fylder 60 år mandag den 25. december.

Rinkenæs: Redaktør Gunnar Hattesen, fylder 60 år mandag den 25. december.

Gunnar Hattesen, der er født på en gård i Ellum ved Løgumkloster, er sønderjyde med stort S, og en stor tilhænger af den europæiske tanke. Dertil kommer et stort engagement for alt, hvad der rører sig i det lokale samfund.

Gunnar Hattesen er vokset op i et hjem, hvor politiske drøftelser hørte til dagsordenen. I sine unge år var han stærkt engageret i Venstres Ungdom - både lokalt, regionalt og nationalt. Senere har han bestridt en række tillidsposter i partiet og er i dag medlem af Europaudvalget.

I 2001 var han Venstres folketingskandidat i den daværende Løgumkloster-kreds og var blot 93 stemmer fra at kunne sætte titlen folketingsmedlem på sit visitkort.

Selvstændig ugeavis

Gunnar Hattesen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus. Karrieren begyndte på Næstved Tidende og fortsatte til Dagbladet i Ringsted, inden han kom til Midtjyllands Avis og Flensborg Avis.

Formidling har altid været et stort interesseområde, så derfor sprang han til, da muligheden bød sig for et job som højskolelærer på Rønshoved Højskole i Rinkenæs ved Flensborg Fjord.

For knap 10 år siden grundlagde han ugeavisen Gråsten Avis, der i dag hører til blandt landets få selvstændige ugeaviser.

Det lokale engagement betød, at Gråsten Handelsstandsforening valgte Gunnar Hattesen til formand. Foreningen i dag står bag arrangementer, der trækker i hundredevis af deltagere fra begge sider af den dansk-tyske landegrænse. Senest havde foreningen besøg af den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

Redaktør for Æ Rummelpot

For et par år siden overtog han redaktør- og udgiverrollen på Danmarks næst-ældste satirehæfte æ Rummelpot. Det sønderjyske hæfte er siden 1946 udgivet hvert år op til jul.

Gunnar Hattesen er overbevist europæer og har været landsformand for Europæisk Ungdom. I 40 år har han været med i Europabevægelsens hovedbestyrelse og er i dag er medlem af forretningsudvalget. Gunnar Hattesen har en stor historisk viden, hvor specielt forholdene i Grænselandet dominerer. Det kulturelle får også lov til at fylde i en travl hverdag, og et af resultaterne er, at Gunnar Hattesen er usædvanlig velbevandret i Højskolesangbogen.

Privat bor Gunnar Hattesen med sin samlever Bettina Munch i Rinkenæs. Han er far til en dreng på 12 og en datter på 20.

Fødselsdagens markeres med en reception onsdag den 27. december på Den Gl. Kro i Gråsten fra klokken 15 til 17.

Rummelpot-redaktøren fylder 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce