Per Gessle 60 år: Sveriges popprins flyver videre

Per Gessle på scenen i 2011 med den da sygdomsmærkede kollega Marie Fredriksson. Sammen udgjorde de i årtier det enormt succesrige svenske band Roxette, der solgte over 75 millioner cd'er, før Fredriksson indstillede karrieren på grund af en hjernesvulst. Foto: Frank Leonhardt/Ritzau Scanpix

Per Gessle 60 år: Sveriges popprins flyver videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Gessle var med Roxette Sveriges næststørste hitmirakel efter ABBA. Når han den 12. januar fylder 60, er han stadig en af Sveriges mest populære musikere.

Den svenske popsnedker, sanger og guitarist Per Gessle er stadig en evigt ung Peter Pan, selv om han nu fylder 60.

Sammen med sangerinden Marie Fredriksson førte han fra midten af 1980'erne og de næste 25 år bandet Roxette til en svensk succes, der internationalt kun overgås af ABBA.

Drengede Gessle fra Halmstad blev allerede som 19-årig popidol i Sverige som frontfigur i bandet Gyllene Tider. Men ikke med den internationale succes, der kom, da han sammen med Marie Fredriksson dannede Roxette.

Gessle med det høje svenske 80'er-hår viste sig som træfsikker leverandør af det popstof, som skaber stjernestøv. Med ham på guitar og Fredriksson som tidstypisk halvandrogyn 80-frontfrille i stramt læder var der støbt en slagkraftig hitmaskine. Roxette solgte over 75 millioner albummer og turnerede verden rundt.

Sange som "It must have been Love" og "She's got the Look" sendte Roxette på en lang "Joyride", som der var bud efter alle steder. Men i 2002 blev Marie Fredriksson alvorligt ramt af en hjernetumor, som satte hende ud af spillet i årevis.

Gessle skriver også sange til andre

Arbejdsnarkomanen Per Gessle fortsatte med en succesrig solokarriere blandt andet med det fire gange platinvindende album "Mazarin".

Roxette forsøgte sig også igen sammen blandt andet på Skanderborg Festival i 2010, hvor Fredriksson kun var en skygge af sig selv. Efter flere turnéer tillod helbredet i 2016 ikke mere. Men evigt friske Gessle kører fortsat på solo og har periodisk genoplivet ungdommens band Gyllene Tider med stor svensk succes.

Ud over sine egne projekter har Per Gessle gennem årene flittigt leveret sange til over 50 svenske kunstnere.

Han har siden 1984 delt privatlivet med svenske Åsa, som han har en søn med.

Per Gessle 60 år: Sveriges popprins flyver videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce