Man kan stadig slå sig på nazijægeren

Beate Klarsfeld (til højre) med det hvide tørklæde ved indgangen til præsidentpaladset Elysee i Paris den 23. januar. I midten er det hendes mand, Serge Klarsfeld, og til venstre parrets søn, Arno Klarsfeld. Israels præsident, Reuven Rivlin, er på besøg, og Klarsfeld-familien er inviteret til middag med gæsten og præsident Emmanuel Macron. Ludovic Marin/Ritzau Scanpix

Man kan stadig slå sig på nazijægeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nazijægeren Beate Klarsfeld er blevet en ældre dame, som nu fylder 80. Men hun er fortsat en prominent person i kampen mod naziforbrydere og holocaustbenægtere.

København. Nogle har bare mere at fortælle end andre.

Som for eksempel Beate og Serge Klarsfeld. To prominente fransk-jødiske nazijægere, der i januar fik bevis for, at deres over 50 år lange jagt på gamle nazister er noget, omverdenen gerne læser om. Parrets bog "Hunting the Truth: Memoirs of Serge and Beate Klarsfeld" blev da tildelt hovedprisen fra Det Jødiske Bogråd, der beskæftiger sig med jødisk litteratur i USA. Prisen kommer i parrets efterår. Beate Klarsfeld fylder den 13. februar 80, og hendes mand er tre år ældre. Men de er stadig i offentlighedens fokus, som bogprisen også viser. Det mærkede den franske holocaustbenægter Alain Soral også, da han i 2016 fik en bøde på omkring 100.000 kroner og et halvt års betinget fængsel for at sige, at nazisterne skulle have dræbt alle jøder i Europa. Det kom sig af, at han på sin Facebook-side havde skrevet: - Det er det, der sker, når man ikke afslutter jobbet. Det var med adresse til Beate og Serge Klarsfeld, som blev æret af den tyske stat. Beate Klarsfeld er tysk-fransk og journalist. Hun kaldes for nazijæger, men hun foretrækker betegnelsen "dokumentarist". Hun har i mange år arbejdet med at afdække rædslerne under Holocaust, og det har bidraget til retsforfølgelse af krigsforbrydere. Beate og Serge Klarsfeld er kendt for at have medvirket til at få Klaus Barbie - Lyons gestapochef - for retten. Han holdt sig skjult i Bolivia, men parrets kampagne førte til, at han blev udleveret til Frankrig. I 1987 blev han idømt fængsel på livstid.

Gav Kiesinger en lussing

Beate Klarsfeld blev født i Berlin i 1939. 29 år senere blev hun offentligt kendt, da hun forklædt som journalist gav den daværende vesttyske kansler Kurt Georg Kiesinger en lussing under et CDU-møde. Kiesinger var medlem af nazipartiet under Anden Verdenskrig og havde arbejdet for udenrigsministeriets propagandakontor. Den 9. juli 1979 tog en gruppe ved navn Odessa skylden for et mislykket attentat mod Serge og Beate Klarsfeld. Gruppen ville have parret til at stoppe jagten på naziforbrydere. Beate Klarsfeld er ikke lige populær alle steder i Tyskland. Det er ikke mindst faldet mange for brystet, at hun var involveret i DDR's hemmelige sikkerhedspoliti i 1960'erne, da Tyskland var delt. Hun har forsvaret sig med, at hun samarbejdede med mange regeringer og instanser i sin jagt på krigsforbrydere.

Man kan stadig slå sig på nazijægeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce