Kendt nyhedsvært kan stadig sige mojn

Domkirken og Forsøgsscenen ved Teateret Møllen var to ting der fyldte meget i den Kristian Ring-Hansen Holts ungdom. Begge steder lærte han at performe.
Foto: Jacob Schultz

Kendt nyhedsvært kan stadig sige mojn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste ti år har Kristian Ring-Hansen Holt givet den som vært på TV2 News med base i København. Men Haderslev sidder stadig i ham - og han i Haderslev.

Det er en menneskealder siden, at Haderslev-drengen Kristian Ring-Hansen Holt, der inden han blev gift, blot hed Kristian Holt, flyttede fra Haderslev. Først til Aarhus, siden til Holstebro, så tilbage til Aarhus og derpå til København. Alligevel drages han af Haderslev, hvor hans far stadig bor:

- Selv om det er mange år siden, jeg flyttede fra byen, så sidder jeg fast i Haderslev, og byen sidder fast i mig.

Det kunne lyde som noget "det-skal-jo-man-sige", når man møder det lokale dagblad på dets hjemmebane, men i bussen på vej til Haderslev har Kristian Ring-Hansen Holt kreeret en lille video, der gennem bussen rude viser landskabet på vej til Haderslev, ledsaget af simple ord som hjem og hjemstavn. Han vil hjem, og han er hjemme, da han lander i Haderslev.

- Det er vist ret enestående, at man i en alder af 44 år, stadig kan komme på weekend i sit barndomshjem, smiler nyhedsværten, der på TV2 News' morgenflade hjælper danskerne med at møde verden.

Elsker at være på

Han er vild med sit job og lægger ikke skjul på, at han elsker at være på og "performe", også selv om det betyder, at hans vækkeur ringer klokken 02.45. Ubarmhjertigt tidligt, men det er også en ubarmhjertig branche, fuld af mennesker der vil fremad, også gerne på andres bekostning, derfor er det en fordel at have et fast såkaldt "time-slot", det vil sige tidspunkt, som man kan forbindes med. Og det kan Kristian med morgentimerne på TV2 News.

Stationen fylder 10 år på torsdag, og værten med rødder i Haderslev, har været med hele vejen. Han har læst forkert op, interviewet de store kanoner, kigget i de forkerte kameraer, og alt det, der hører med til at være vært på en landsdækkende kanal. Men hans journalistiske karriere begyndte på Radio Haderslev:

- Vi sendte fra 98,6 Mhz. Vi var dengang meget trofaste læsere af JydskeVestkysten, som vi "citerede" flittigt, men vi havde ikke det store kendskab til regler for god citatskik, og det blev til tider påtalt.

Hans store lærermester og journalistiske fyrtårn dengang var Bent Zachariassen, også kaldet "Zacha".

- Han lærte mig at lytte. Ikke blot høre det der bliver sagt, men i lige så høj grad det der ikke bliver sagt og dermed menes. Det bruger jeg også i mit arbejde i dag, pointerer nyhedsværten.

Det er også de journalistiske værktøjer, der holder ham opdateret om barndomsbyens tilstand.

- Jeg følger med i, hvad der sker i Sønderjylland, tjekker nyheder herfra og holder øje med, hvordan det går med SønderjyskE. Og så er jeg blevet medlem af en Facebookgruppe, Gamle Haderslev, den er sjov, smiler Kristian og fortsætter:

- Det er sundt, at holde fingrene i mulden. Jeg sætter pris på den uimponerethed, der gør sig gældende her på egnen. Det står i dyb kontrast til livet i København, der på en måde lukker sig meget om sig selv, forklarer Kristian, inden han siger mojn, for at tage hjem og holde weekend hos sin far i Grønlandskvarteret.

Det er vist ret enestående, at man i en alder af 44 år, stadig kan komme på weekend i sit barndomshjem.
Kristian Ring- Hansen Holt
Værten med Sønderjyske rødder, her fotograferet på hjemmebane i Haderslev Domkirke, kan læse også læse salmetekster. Han sang som ung i drengekoret som ung.
Værten med Sønderjyske rødder, her fotograferet på hjemmebane i Haderslev Domkirke, kan læse også læse salmetekster. Han sang som ung i drengekoret som ung.
Foto: Jacob Schultz
Fakta
Kort om nyhedsværten

Kristian Ring-Hansen Holt er 44 år. Han er født og opvokset i Haderslev og blev student fra Haderslev Katedralskole i 1991.

  • Planen var at læse teologi, men han endte på studiet for statskundskab, hvilket han læste i to år, indtil en eksamen i nationaløkonomi fortalte ham, at han skulle noget andet.


  • Derpå tog han et år bag kassen i Føtex i Gjellerupparken, inden han søgte ind på Journalisthøjskolen, hvorfra han dimitterede i 1998.


  • I første fik han job på P4 Midt og Vest i Holstebro, hvorpå han rykkede tilbage til Aarhus, for at lave 19 Direkte.


  • Efter kort tid rykkede programmet til København, og Kristian Ring-Hansen Holt rykkede med. I 2006 kom han til TV2, og var den 1. december med til at skyde TV2 News i luften.


  • Privat er han gift med journalist Julie Ring-Hansen Holt. Parret har datteren Hannah på fem år, og Kristian Ring-Hansen Holt har også en søn Viktor, der er 15 år, fra et tidligere ægteskab.


Kendt nyhedsvært kan stadig sige mojn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce