Højskoleforstander med stor lyst til samfundsdebat

Siden 2007 har Mads Rykind-Eriksen og hustru Anja været forstanderpar på Rødding Højskole. Fra fredag og frem til søndag er parret sammen med nyhedsmagasinet Ræson medværter på konferencen Magten og folket. Foto: Ulrik Pedersen

Højskoleforstander med stor lyst til samfundsdebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

48-årige Mads Rykind-Eriksen er for femte år i træk medvært på konferencen Folket og magten på Rødding Højskole. Det trækker ministre og politikere fra Christiansborg til Rødding.

Hvis der er noget, som formår at trække ministre og politikere væk fra Christiansborg, så er det konferencen Folket og magten.

Fra fredag aften sættes der gang i et program, som strækker sig over 48 timer. For femte år i træk er Rødding Højskole og nyhedsmagasinet Ræson værter for konferencen. Igen denne gang har en lang række politikere forladt Slotsholmen for at møde borgerne til politisk diskussion og samtale. Overskriften er denne gang: Tænk demokratiet om.

Højskolens forstander, Mads Rykind-Eriksen, glæder sig til en ny intens weekend. Den 48-årige forstander er en glødende samfundsdebattør, det har ikke kun elever og gæster oplevet på højskolen. Det har han også givet eksempler på, når han har taget plads i TV News & co.-udsendelser.

Det lå egentlig ikke lige for, at Mads Rykind-Eriksen, der er fra stenbroen i hovedstaden, skulle gå hen og blive en slags redningsmand for Rødding Højskole; verdens ældste med en historie, der daterer sig tilbage til 1844.

Åben konference
Konferencen Folket og magten, som Rødding Højskole og nyhedsmagasinet Ræson står bag, foregår fra fredag klokken 19 til søndag eftermiddag. Konferencen er åben for alle interesserede.Blandt deltagerne er blandt andet justitsminister Søren Pape Poulsen, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen samt kultur- og kirkeminister Mette Bock.

Hele programmet kan ses på websitet:

roedding-hoejskole.dk/folket/

Svært udgangspunkt

Siden 2007 har han sammen med hustruen Anja været forstander i Rødding. Parret, som faktisk havde mødt hinanden på netop Rødding Højskole tilbage i 1992, havde dengang et svært udgangspunkt:

Kassen var tømt, elever var der ikke mange af, og den enorme bygningsmasse kaldte også på renovering og modernisering. Men Anja og Mads Rykind-Eriksen ville det anderledes. Med en enestående opbakning fra lokalsamfundet samt foreninger og virksomheder, blev der rejst en tilstrækkelig kapital til at få skabt fundamentet til at kunne komme videre.

Og højskolen er i den grad kommet videre. Højskolen er igen blevet et fyrtårn, som unge fra hele landet nu besøger for at blive klogere på sig selv og på verden. Samtidig er skolen blev en vigtig del af lokalsamfundet, og også håndværkerne er rykket ind på skolen på Flors Allé ved flere nybyggerier og moderniseringer. Lige nu er en ny elevfløj under opførelse.

Forstanderparrets engagement har aftvunget respekt, og sideløbende med deres enorme og flittige arbejdsindsats er der også blevet tid til seks børn.

Fra i aften venter en weekend, hvor det handler om folket og magten.

Højskoleforstander med stor lyst til samfundsdebat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce