Han blev tv-magiker efter en julefrokost

Michael Wikke (til højre) og Steen Rasmussen (til venstre) har dannet makkerpar i 35 år. Sammen er de til efteråret aktuelle med filmen Gooseboy, som de selv medvirker i. Michael Wikke fylder 60 år lørdag den 22. juni. (Arkivfoto) Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Han blev tv-magiker efter en julefrokost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til en julefrokost fandt Michael Wikke og Steen Rasmussen sammen i et fællesskab, der blandt andet har givet "Flyvende Farmor". Den 22. juni fylder Wikke 60 år.

Makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen er engang blevet beskrevet som to stemmer, der i et fælles sprog smelter sammen til et helt nyt. Den ene af stemmerne, Michael Wikke, fylder 60 år lørdag den 22. juni.

Det var en julefrokost i 1983 hos Danmarks Radio, hvor de begge havde arbejdet, dels for P4, dels for børneradioen, der blev startskuddet til et dynamisk og alternativt fællesskab. Og året efter blev deres fælles projekt Græsted Film og Fjernsyn til.

Samarbejdet har dannet grobund for en perlerække af tv-serier, spillefilm, radiotegneserier og teater. Serier som "Sonny Souffle", "Robin Hat" og "Fredag i farver" er nogle af de klassikere, som samarbejdet har kastet af sig.

Fra serier til tv

Duoen måtte dog skifte stil fra serier til tv. Men det har ikke været nogen stopklods for Wikke og Rasmussen.

I 1992 kom den første film fra duoens hånd, "Russian Pizza Blues", som både Michael Wikke og Steen Rasmussen spillede roller i. Efterfølgende kom "Hannibal og Jerry", "Motello" og i 2006 "Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger". Også "Flyvende Farmor" fra 2001 er et værk af duoen. Wikke og Rasmussen skrev manuskriptet og instruerede filmen. Michael Wikke spillede selv rollen som Egon Egern.

Til efteråret er parret igen aktuel med endnu en film. Det nyeste skud på stammen er "Gooseboy", der handler om drengen Viggo, der i sin iver for at hjælpe en forulykket talende gås tager på eventyr.

/ritzau/

Han blev tv-magiker efter en julefrokost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce