Håndboldikonet med de mange talenter

Erik Veje Rasmussen var som spiller med til at vinde det tyske mesterskab med både VfL Gummersbach og Tusem Essen. Ole Nielsen/Ritzau Scanpix

Håndboldikonet med de mange talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Veje Rasmussen har et langt CV, der blandt andet indeholder lærer, jurist, opfinder og landsholdsspiller. Tirsdag 9. april fylder håndboldikonet 60 år.

København. Han er uddannet lærer og jurist og kan også kalde sig opfinder, iværksætter og foredragsholder.

Men det er håndbolden, der har fået overtaget i Erik Veje Rasmussens liv, og det er som stjerne på det danske landshold, vi kan huske ham, og som en yderst professionel træner, vi kender ham i dag. Tirsdag 9. april fylder håndboldikonet 60 år.

Erik Veje Rasmussen og Århus Håndbold er nærmest synonymer. Siden 2003 har han stået i spidsen for herreholdet med undtagelse af et par korte perioder væk fra håndbolden. De blev blandt andet brugt på at forhandle MBT-sko, og siden har han opfundet træningsudstyret FitLight.

Men trænerjobbet har fyldt mest, og med Århus er det blevet til flere topplaceringer i ligaen, som holdet dog aldrig har vundet under Veje Rasmussen. Til gengæld gik han og klubben hele vejen i pokalturneringen i 2012.

Trænerkarrieren startede allerede langt tidligere, hvor Veje Rasmussen først havde nogle år som spillende træner i forskellige klubber, inden han i 1998 lagde håndboldskoene på hylden og blev fuldtidstræner for den tyske storklub Flensburg-Handewitt.

Som træner er han kendt for at være en fantastisk ledertype, der ikke er bange for at kaste sig ud i nye projekter, og han er ikke bleg for at sige, hvad han mener om spillere, dommere og kommentatorer. Som spiller blev det til 233 kampe for det danske A-landshold indtil 1993.

Han er flere gange blevet kaldt Danmarks bedste spiller nogensinde, og hans 1015 landskampsmål var i mange år rekord, inden han blev overhalet af Lars Christiansen i 2009.

Erik Veje Rasmussen er gift og har fire børn.

/ritzau/

Håndboldikonet med de mange talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce