Frode Munksgaard fylder 60 år

Frode Munksgaard blev landskendt som "ham fra Hammerslag"-udsendelserne. Færre ved, at Frode Munksgaard er en ivrigt amatørkok med speciale i vildt-tilberedning. scanpix

skærmtrold: Programmerne »Profit« og »Hammerslag« har skabt et billede af Frode Munksgaard som en prisbevidst mand. Men når det gælder mad, er han mest til kvalitet.

Hvis han kunne, ville den tidligere tv-journalist Frode Munksgaard sikkert gerne forhandle sig frem til et lavere tal, men faktum er, at han onsdag den 26. august fylder 60 år.

Frode Munksgaard har haft en imponerende tv-karriere, men han kunne utvivlsomt også have klaret sig fint i erhvervslivet.
Det prøver han nu at indhente. I 2007, kun tre år efter han tiltrådte som chef for TV2 Charlie, sagde han ja til at blive marketing- og reklamechef for ejendomsselskabet Torben Kjeldsen A/S.

I dag er han innovations- og eventchef i Helse Active Living, der blandt andet udgiver Helse Bladet, og desuden foredragsholder.

Som tv-mand på DR beviste Frode Munksgaard, at det ikke nødvendigvis er dyrt at producere godt tv. Med programserierne »profit« lykkedes det på en gang at skabe en seersucces og en økonomisk succes.

I løbet af de 30 udsendelser, hvor Frode Munksgaard agerede henholdsvis kræmmer, handelsmand og direktør lavede han et overskud på omkring 300.000 kroner. Hans handelstalent kom bl.a. til udtryk, da han solgte vin for 30 kroner pr. flaske eller 100 kroner for tre.

I 11 år producerede Frode Munksgaard udsendelsen Hammerslag, som med konstante seertal oppe omkring en million blev en af Danmarks Radios største tv-succeser nogensinde. I 2002 blev han kåret som Årets TV-vært.

Frode Munksgaard er uddannet journalist på dagbladet Dannevirke og Vestkysten i Haderslev. Siden var han ansat på Vestkysten, Radio Syd og TV-Avisen, inden han i 1978 kom til DR’s Provinsafdelingen i Århus. Her var han frem til 2004, hvor han blev chef for den nye TV2-kanal Charlie.

På det private område er Frode Munksgaard en passioneret fritidskok og elsker god mad – både at lave det og spise det. Især hvis der indgår vildt, som han selv har nedlagt. »Jeg elsker at lave vildt fra bunden. Brække det, pelse det og tilberede det«, har han sagt.

Frode Munksgaard er ikke begejstret for den generelle kvalitet af fødevarerne i de danske butikker. Derfor opfordrer han folk til at gå mere efter kvalitet end pris, så flere begynder at handle med de bedste råvarer.