Fra fyring til fyrtårn: Tøndermarsk-direktør ansat

Erik Jespersen er nyansat som projektdirektør for Tøndermarsk Initiativet. Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet, der ligger i en unik og fascinerende region, mener han. Foto: Ulrik Pedersen/Tøndermarsk nitiativet

Fra fyring til fyrtårn: Tøndermarsk-direktør ansat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nyansatte direktør Erik Jespersen skal være fyrtårn for Tøndermarsk Initiativet. I sommer blev han fyret fra direktørjobbet i Aarhus Kommunes teknik- og miljøafdeling.

HØJER/TØNDER: Erik Jespersen skal fremover som direktør stå i spidsen for Tøndermarsk Initiativet. Siden 2011 har han arbejdet som direktør i Aarhus Kommune. 

Erik Jespersen har netop fundet en bolig i Tønder centrum. Det er herfra han i ugens løb vil have sit udgangspunkt, mens resten af familien bestående af hustruen, Anette Andersen, og parrets to drenge, vil blive boende på den nuværende adresse i Horsens.

Erik Jespersen tiltræder stillingen den 1. januar, men har allerede fået et godt indtryk af egnen, han nu skal arbejde i og for.

Hvorfor søgte du jobbet?

- Det er en kombination af mange ting. Det første, der vækkede min interesse, er, at området ligger, hvor det gør. Desuden har man et højt ambitionsniveau, og så er det komplekst med mange involverede - for eksempel officielle personer, borgere, erhvervsliv og detailhandel - det tiltaler mig, siger Erik Jespersen.

 

 

Tøndermarsk Initiativet
Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i.Tilsammen investerer parterne ca. 250 mio. kr. i udviklingen over de næste fem år.

Fyret som direktør

Det er ikke længe siden, at Erik Jespersen besad en direktørstilling i teknik- og miljøafdelingen i Aarhus Kommune. Imidlertid blev han fyret i sommer og indgik med det samme en fratrædelsesordning, fortæller han.

Fyringen kom efter en skandalesag i Aarhus Kommune, hvor bl.a. en chef under Erik Jespersen tilsyneladende havde modtaget bestikkelse til sin badmintonklub og brugt kommunens betalingskort til private indkøb. 

Erik Jespersen blev trukket med i faldet, men er ikke hverken sigtet eller tiltalt for noget ulovligt. 

- Det er aldrig sjovt at blive fyret. Det havde jeg aldrig prøvet før, men nu er jeg en oplevelse rigere, konstaterer Erik Jespersen og tilføjer, at Tønder Kommune blev gjort opmærksom på forholdet, da han søgte jobbet som direktør for Tøndermarsk Initiativet.

Oplevelsen har bevirket, at han i modsætning til tidligere ikke stoler 110 procent på sine medarbejdere.

- Jeg har altid haft tillid til folk. Det har jeg fortsat, men nu er tilliden parret med en snert af mistillid, siger Erik Jespersen, der i Aarhus Kommune var direktør for 1300 ansatte. I Tøndermarsk Initiativet er han direktør for 1297 færre medarbejdere.

Unikt område

Direktør i Tønder Kommune, Keld I. Hansen, har under hele processen været vidende om fyringen fra Aarhus Kommune.

- Han har spillet med helt åbne kort, så vi er meget fortrøstningsfulde, siger Keld I. Hansen.

Tilbage til nutiden og den 50-årige direktør, som glæder sig til at få de mange parter til at arbejde sammen om Tøndermarsk Initiativet. Og det sker på en egn, han anser som både spændende historisk og bygningsmæssigt.

- Det har givet mig ekstra meget blod på tanden, konstaterer Erik Jespersen, der ud over en årlig tur til Rømø i forbindelse med dragefestivalen ikke har nogen tilknytning til Tønderområder. Det får han nu. Og for fuld skrue. 

Arbejdet som direktør er afgrænset til en periode på tre et halvt år. Den første tid vil gå med at møde nye mennesker på egnen og læse op på en masse omkring Tøndermarsken og initiativet

- Jeg er allerede gået i gang, lyder det fra Erik Jespersen, der glæder sig til at få området "ind under neglene". Det gælder både nord og syd for grænsen. For området emmer af kultur, natur og historie:

- Tøndermarsken er et unikt og fascinerende område. Det er også derfor, at det er udpeget som Unesco-område, pointerer Erik Jespersen.

Rette kurs

Borgmester Henrik Frandsen (V) udtaler i en pressemeddelelse, at valget af Erik Jespersen er det helt rigtige.

- Jeg er sikker på, at han med sin store erfaring kan holde det ambitiøse projekt på den rette kurs. Han bliver på alle måder den samlende figur i projektet. Den der både skal drive og udvikle, så vi når de fastsatte mål, udtaler borgmesteren.

Henrik Frandsen hilste mandag på den kommende projektdirektør på rådhuset i Tønder.

Erik Jespersen, der allerede har været rundt og se Tøndermarsken, afløser projektchef Karsten Jensen, som fra 1. januar skal være chefkonsulent ved teknik- og miljøafdelingen i Tønder Kommune.

Fra fyring til fyrtårn: Tøndermarsk-direktør ansat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce