Elegantieren viede karrieren til Brøndby

Ole Bjur spillede sin sidste ligakamp for Brøndby i 2000. Han nåede 384 kampe for klubben. Kun fem spillere har flere kampe for klubben. Foto: Ulrik Jantzen/Ritzau Scanpix

Elegantieren viede karrieren til Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den pensionerede fodboldspiller Ole Bjur, der 13. september fylder 50 år, var en stor succes i Brøndby i perioden op til årtusindskiftet.

50: "Ole Bjur, Bjur, Bjur. Ole Bjur, Bjur, Bjur".

I perioden fra 1991 til 2000 var Ole Bjur, der torsdag 13. september fylder 50 år, blandt de mest populære skikkelser blandt "Faxe-tribunens" brøndbyfans, som dedikerede ovenstående sang til ham.

Den elegante spiller, der oprindeligt var angriber, men siden blev kendt som højrekant, kom til Brøndby, da klubben var lokomotivet i dansk fodbold og lige havde været to minutter fra en plads i UEFA Cup-finalen i 1991. Træner Morten Olsen så sig varm på Bjur, der både kunne løbe solen sort i det velkendte presspil og stå for teknisk fodbold, og hentede ham i 2. divisionsklubben Vanløse.

Året efter blev Olsen fyret, og i stedet kom Ebbe Skovdahl til klubben til sin tredje periode som træner. Genopbygningsfasen ovenpå Interbank-krakket, der var tæt på at føre Brøndby til konkurs, fik en svær begyndelse, men Skovdahl fik Brøndby tilbage til toppen kulminerende med tre mesterskaber på stribe fra 1996 til 1998.

I den periode var Bjur en af holdets vigtigste spillere, og han nåede 384 kampe for klubben, inden han sagde farvel i 2000. Kun fem spillere har flere optrædener for Brøndby.

Fodbold efter karrierestoppet

Bjur fik tre A-landskampe for Danmark og scorede sejrsmålet, da han debuterede i 1-0-sejren over Sverige i august 1996.

Han har ikke sluppet fodbolden efter karrierestoppet. I 2011 tiltrådte han som sportschef i Brøndby, men to år senere blev han opsagt efter svigtende resultater. Siden havde han samme job i Fremad Amager, før han i 2015 skiftede til et job med talentudvikling i Divisionsforeningen.

Elegantieren viede karrieren til Brøndby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce