Dronning Margrethe besøger Sydslesvig

Dronning Margrethe går til september i land i Sydslesvig fra kongeskibet Dannebrog. Billedet her er fra dronningens besøg i Haderslev sidste sommer. Foto: Jacob Schultz

Dronning Margrethe besøger Sydslesvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slesvig-Holsten kan i efteråret se frem til royalt besøg, når Dronning Margrethe forud for fejringen af 100-året for genforeningen besøger området. Det sker med kongeskibet Dannebrog, som lægger vejen forbi den 3.-6. september.

Besøg: Til efteråret kan sønderjyderne måske være heldige at få et glimt af dronning Margrethe ikke ret langt hjemmefra.

Dronningen lægger nemlig vejen forbi delstaten Slesvig-Holsten og det danske mindretal i Sydslesvig fra 3.-6. september. Her skal dronningen blandt andet besøge Flensborg og Kiel i et endnu ikke færdigudarbejdet program. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Ifølge kongehuset sker besøget efter dronningens eget ønske, da hun gerne vil besøge området forud for 100-årsjubilæet i 2020 for genforeningen af Sønderjylland/Nordslesvig med det resterende Danmark.

Dronningen har allerede annonceret, at hun samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøger blandt andet Tønder men også andre syd- og sønderjyske kommuner til selve markeringen af genforeningen i første halvdel af juli 2020.

Første besøg siden Prins Henriks død

Besøget i september sker som en del af det årlige sommertogt med kongeskibet Dannebrog, og hidtil omfatter programmet besøg i Køge Kommune og i Nyborg Kommune i løbet af maj.

Når dronning Margrethe til september besøger Sydslesvig, er det hendes første besøg i Sydslesvig siden Prins Henriks død i februar 2018.

Senest vi i landsdelen havde besøg af dronning Margrethe var den 31. marts i år, da dronningen og kronprinsesse Mary besøgte Nymindegab i anledningen af Hjemmeværnets 70-års fødselsdag.

Programmet for besøget udarbejdes og gennemføres i samarbejde med generalkonsulatet i Flensborg.

Dronning Margrethe besøger Sydslesvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce