Dødsfald: Farvel til Jens Beck


Dødsfald: Farvel til Jens Beck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karin og Andreas Kaad har sendt følgende mindeord om Jens Beck fra Katkær og Majbøl på Sydals.

I 1968 sang Mary Hopkin "Those were the days". "Once upon a time there was a tavern / Where we used to raise a glass or two / Remember how we laughed away the hours / And think of all the great things we would do".

Vi var til bal i Kathrinelund ude i den grønne skov. Dansen var lystig, vi morede os, drengene kiggede på pigerne og pigerne ventede på at blive budt op. Vi mødtes i baren, Jens' syngende alsiske mål fyldte så godt og han bad "Anniiiiiii" servere hugorm til hele slænget af unge bønder; Erling, Chresten og Andreas og pigerne, der fulgte med.

En hugorm er foruden en giftig orm også en drink bestående af snaps og solbærrom, og Anni kunne fylde glasset op. Et livslangt venskab begyndte.

Vi blev ældre, stiftede familie og alle havde travlt med egne gøremål. Vi mødtes til store fødselsdage og nabo sammenkomster. Ingen blev nogensinde i tvivl om, at Jens var med, og ingen kunne som han lyse op og gøre hverdagslivet til andet end bare udfordringer og besværligheder.

Til en fødselsdag proklamerede Jens, at Anna gjorde klogt i at spise svesker til flæskestegen, så havde hun ingen problemer dagen efter. Jens havde lune og kunne gøre en fest til en dejlig oplevelse.

Jens arbejdede hårdt, det var ikke altid nogen dans på roser, men Jens udviste som kun få andre rettidighed omhu og fik oparbejdet et mønsterlandbrug. Der var megen modgang og store udfordringer med både sygdom i besætningen og egne helbredsproblemer, men Jens gav ikke op.

Tiden gik, børnene blev voksne, Søren overtog landbruget i Majbøl, og Malene skiftede til finansverdenen. Jens og Marianne byggede hus i Katkær. Et arbejde som Jens påtog sig med sin usædvanlige flid, sans for detaljer og perfektionisme til fingerspidserne. Hvem andre end Jens kunne lægge egne marksten i en lille havedam så nøjagtigt.

Til Jens' 70-års fødselsdag holdt Søren en flot tale til sin far. Det blev en tale, som rørte alle gæsterne dybt. Søren udtrykte stor taknemmelighed for alt, hvad forældrene havde betydet for ham, og i dag driver han Windsbjerggård med lige så stor flid som sine forældre.

Før påske fik vi besøg af Jens' tre børnebørn; Mille, Malou og Asger. De skulle se vores nyfødte lam og lille hønsebesætning. Vi havde gemt æggene, så børnene kunne samle ind. Det kunne ikke imponere Asger, som lystig fortalte, at hjemme hos ham havde de 80.000 høns. Jens var så stolt af sine børnebørn.

Jens var gammel garder. Det kan i dag tydelig ses på de mange frugttræer, som blev plantet ved ejendommen i Katkær. De står i et snorlige geled, ingen kunne være i tvivl; Den Kongelige Livgarde havde sat sine spor, som Jens satte sine egne spor.

Vi vil savne dig Jens.

"Those were the days my friend / We thought they'd never end / We sing and dance forever and a day / We'd live the live we choose /

We'd fight and never lose / For we were young and sure to have our way.

Dødsfald: Farvel til Jens Beck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce