Blikket er rettet mod OL i Tokyo

René Holten Poulsen er seksdobbelt europamester og tredobbelt verdensmester, mens det er blevet til sølv ved OL. (Arkivfoto) Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Blikket er rettet mod OL i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

René Holten Poulsen er Danmarks bedste mandlige kajakroer. I 2018 vandt han sin syvende VM-medalje. Den 28. november fylder han 30 år.

Sygdom og græs i vandet satte i 2016 en stopper for det, der skulle have været en medaljetriumf for René Holten Poulsen ved OL i Rio.

Den bomstærke kajakroer, der onsdag den 28. november fylder 30 år, var dengang udråbt som Danmarks nok største medaljefavorit. Primært på baggrund af det hav af medaljer, han gennem årene havde skovlet ind - og stadig skovler ind.

Men han måtte nøjes med en skuffende sjetteplads i 1000 meter enerkajak og indfriede hverken sine egne eller omgivelsernes forventninger. Forventningerne, der ikke var kommet ud af det blå.

Holten Poulsen er uddannet tømrer, men i 2011 indgik han en sponsorkontrakt med Red Bull. Den betød, at han kunne fokusere på at være roer på fuld tid.

- Det er ikke sådan, at jeg kører rundt i en eller anden luksusslæde eller lever det fede liv, sagde han dengang til DR Sporten.

Kontrakten gjorde dog drømmene og målene endnu mere realistiske for stortalentet, der tre år forinden havde vundet OL-sølv i Beijing som 19-årig med makkeren Kim Wraae Knudsen. Karrieren tog fart, og det ene mesterskab tog det andet. Kajakroerens cv tæller foruden OL-medaljen tre verdensmesterskaber og i alt syv VM-medaljer. Han er også seksdobbelt europamester og har i alt 20 EM-medaljer.

Vild med dans og Blume

Men hverken OL i 2012 eller 2016 kastede medaljer af sig. Derfor sadlede roeren om og mindede sig selv om, at der er et liv uden for kajakken. Han har dog ikke tabt fokus af den grund. Blikket er stift rettet mod succes ved OL i 2020 i Tokyo. Og oprejsning fra fiaskoen i Rio.

- Til sidst nåede jeg dog frem til, at jeg ikke vil forlade sporten med så dårligt et resultat. Jeg vil rette op på det, så jeg kan sige, at jeg er tilfreds med det, jeg har gjort, når jeg engang stopper, sagde han i 2017.

Rene Holten Poulsen har også optrådt i forskellige sammenhænge uden for sportsverdenen. Han har blandt andet medvirket i "Vild med dans" og flere andre tv-programmer.

Kajakroeren har dannet par med svømmer og OL-guldvinder Pernille Blume ad flere omgange. /Ritzau/

Blikket er rettet mod OL i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce