90'ernes gulddreng blev ramt af it-boblen

Iværksætter Michael Mathiesen fylder 60 år onsdag den 13. februar. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

90'ernes gulddreng blev ramt af it-boblen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han blev kendt som en succesfuld iværksætter og investor op gennem 1990'erne. Senere gik han konkurs, da it-boblen brast. Nu fylder Michael Mathiesen 60 år.

København. Han blev mangemillionær allerede som 30-årig, da han solgte sin virksomhed Dataco for 85 millioner i 1990.

Siden fik han pengene til at avle som it-investor op gennem 1990'erne. Men det ramte gulddrengen hårdt, da it-boblen brast ved årtusindskiftet. Onsdag den 13. februar fylder iværksætter Michael Mathiesen 60 år. Historien om Michael Mathiesen byder også på engagement i IT Factory, der siden skulle blive omdrejningspunkt for en af danmarkshistoriens største svindelsager. For med pengene fra salget af Dataco stiftede Michael Mathiesen i 1992 ventureselskabet 2M Invest, som skulle hjælpe nye it-virksomheder på benene. 2M og Michael Mathiesen havde en overgang stor succes med at låne penge, investere dem i lovende it-virksomheder og sælge dem videre. Da 2M Invests aktier blev noteret på børsen i februar 2000, steg kursen til det dobbelte.

Gik konkurs

En af virksomhederne, som Michael Mathiesen skød penge i, var IT Factory. Det var dog, før den senere svindeldømte Stein Bagger kom til selskabet. Men investeringen i IT Factory var sammen med andre fejlslagne investeringer med til at få investeringsselskabet til at gå ned. Det gjorde ondt, efter at it-boblen brast omkring årtusindskiftet, og i 2002 gik selskabet konkurs. Men Michael Mathiesen lod sig ikke slå ud. - Jeg kan ikke fornægte eller løbe fra min fortid. Det er en del af min bagage, og den bærer jeg altid med mig. Men jeg behøver ikke hele tiden at hive den op af rygsækken. - Jeg er meget bevidst om, at den ikke styrer alt, hvad jeg foretager mig i dag, har han sagt om konkursen i et interview med Berlingske. Michael Mathiesen blev efterfølgende administrerende direktør i den svenske it-virksomhed Cellpoint fra 2003-2007. Siden har han ifølge finans.dk arbejdet en årrække som konsulent i forskellige afrikanske lande og været medlem af bestyrelsen i flere virksomheder. Senest har Michael Mathiesen etableret virksomheden 2M Digital Value, der rådgiver virksomheder om digital omstilling.

90'ernes gulddreng blev ramt af it-boblen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce