Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fra bydreng til direktør: Jeg har arbejdet mig op fra bunden

43-årige Palle Storinggaard (til højre) er kommet langt, siden han var bydreng som knægt. Nu er han direktør og indehaver af ECH Park i Esbjerg. Foto: Line Tausen

Fra bydreng til direktør: Jeg har arbejdet mig op fra bunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da 43-årige Palle Storinggaard var ung startede han som bydreng og lærte hurtigt, hvordan man kunne tjene en ekstra lille skilling, når man var god ved kunderne. Nu er han direktør og indehaver af ECH Park i Esbjerg.

Det med kundetække og sans for forretning har Palle Storinggaard nok egentligt altid haft. Da han var knægt arbejdede han som bydreng, hvor han på sin Long John cykel bragte blandt andet medicin ud til de ældre.

- Hvis man sørgede for lige at få samlet lidt ekstra med, eller afleverede de ting til skraldespanden, de ikke selv kunne, så faldt der altid en lille ekstra mønt - jeg fik faktisk mere i drikkepenge end jeg gjorde i løn den gang - det handler om at have et godt forhold til sine kunder, siger 43-årige Palle Storinggaard, der er født i Sæby på Sjælland og opvokset i Vemmelev og Korsør. Palle Storinggaard har fire børn. En datter på 21 år fra et tidligere forhold og tre børn på henholdsvis 9, 5 og 3 år med sin forlovede, Patricia, som han har været sammen med i 10 år.

Opvasker på Storebæltsfærgen

Da Palle Storinggaard var teenager, gik han på handelsskole og brugte sine weekender og ferier som opvasker på Storebæltsfærgen. Her lærte han, hvordan man får et godt samarbejde med sine kolleger og hvordan man charmerer kunderne.

- Jeg har arbejdet mig op fra bunden. Jeg fandt hurtigt ud af, at hvis jeg var lidt hurtig og gjorde det ordentligt og sørgede for, at tjenerne havde deres bestik og tallerkener, så blev jeg hurtigere færdig og kunne nå at få en sodavand, inden det næste ryk kom med færgen den anden vej, siger Palle Storinggaard.

Den dengang 18-årige Palle Storinggaard udviklede en teknik i opvasken, hvor han med et godt samarbejde til tjenerne fik dem til at sortere deres bestik og glas, hvilket var nemt for dem, men tog tid for ham, og så fik tjenerne til gengæld servicen hurtig retur igen og lige til at sætte på bordene, og de slap derfor for at pudse bestik og glas - det gjorde hele forskellen for hans og tjenernes arbejde.

- Jeg satte tre store bøtter op, en til knive, en til gafler og en til skeer, så var det ligesom sorteret fra starten af og det gjorde det hele meget lettere. Det var bestemt ikke alle, tjenerne gad at gøre det for - ved andre smed de det bare i en bunke, men når man sørger for at have et godt forhold til tjenerne, så gik de med til det. Og så fik de jo også deres ting hurtigere tilbage, så de ikke skulle stå og vente på det - det kan godt sætte en bremse i tingene, så det virkede for alle parter, og jeg fik tid til blandt andet en sodavand, siger han.

Ostemadder i cafeteriet

Palle Storinggaard klarede sine opgaver godt. Han var flittig og ihærdig og derfor blev han hurtigt forfremmet og kom til at arbejde i cafeteriet, og kom dermed et skridt tættere på kunderne. Her blev Palle Storinggaard endnu engang bekræftet i, at god kundehåndtering altid betaler sig.

- Det var sjovt at gøre noget ekstra for gæsterne og prøve at høre om de ikke også lige skulle have en ostemad med til kaffen - og det virkede, siger han.

Værktøjsmager

Efter handelsskolen fandt Palle Storinggaard hurtigt ud af, at han skulle bruge sine hænder til noget andet, og fik efter et halv år på teknisk skole en læreplads som værktøjsmager på Labofa i Korsør.

Det var et stort spring for den dengang 19-årige Palle Storinggaard, der ved siden af uddannelsen arbejdede om aftenen og i weekenderne på hotellet, der skulle vise sig at blive starten på hans karriere.

- Uddannelsen var fin, men jeg manglede passion, stolthed og ejerskab for det, jeg lavede, og alt det fik jeg indfriet på Grand Park, Korsør, hvor jeg efter kort tid også blev tilbudt en læreplads som tjener.

Hvidvin og rødvin bliver til rosé

Først troede Palle Storinggaard, at det var en joke, da han aldrig havde hørt om en tjeneruddannelse.

- Da jeg hørte, den tog tre år og fire måneder, begyndte jeg at grine. Jeg fortalte, at det da ikke kunne tage så langt tid at lære at servere den mad, gæsten ville have, og den hvidvin, eller rødvin, de pegede på i kortet. Faktisk troede jeg dengang, at rosé var resultatet af en blanding mellem hvidvin og rødvin, men jeg blev heldigvis ret hurtigt klogere, siger han og tilføjer.

- Som tjener skal du af natur være en god vært, og så er der meget teori, som skal på plads inden for faget. Jeg endte faktisk også med at afslutte eksamen med en bronzemedalje, en flidspræmie og en titel som klassens bedste kammerat. Det sidste betød faktisk mest for mig, fortæller Palle Storinggaard.

Palle Storinggaard var meget draget af hotel-verdenen - her kunne han kombinere alle de ting, han var god til.

Glamourøse hoteller

I 1993 startede karrieren på Grand Hotel i Korsør, hvor han var ansat i ni år. Først som elev, derefter som udlært tjener, og sidenhen blev han også overtjener.

I 2002 tog han til København for at få noget mere international erfaring. Han har været restaurantchef og barchef på nogen af de allermest glamourøse hoteller i byen. I 2002 startede han på Palace Hotel og Mermaid Hotel, som dengang var en del af Le Meridien, i 2005 startede han på Radisson Scandinavia, i 2006 på Copenhagen Corner, som var en del af d'Angleterre, og fra 2008-2010 var han på Copenhagen Admiral Hotel som executive banqueting manager.

- Mens jeg var på Admiral Hotel, kunne jeg godt mærke, jeg gerne ville prøve noget mere, selvom det nok har været den bedste arbejdsplads, jeg har været på - jeg kunne ikke rigtig komme videre der, for stillingerne var besat. Så søgte de en hoteldirektør på Hotel Placa, som jeg søgte. Jeg kom langt i samtalerne, og det var sindssygt spændende - Jeg fik desværre ikke jobbet, de valgte en intern. Men her fik jeg virkelig blod på tanden til at udforske det nærmere, siger han.

Der blev slået en stilling op som hoteldirektør på Hotel Britannia i Esbjerg, og Palle Storinggaard fik jobbet i 2010. Det var et stort spring at flytte fra København til Esbjerg, men på det tidspunkt føltes det som det eneste rigtige. Palle Storinggaard og kæresten Patricia solgte huset i København og flyttede mod vest, hvor de fandt et hus i Alslev, der ligger i Varde, som de kunne leje til en begyndelse.

- Jeg fandt ud af, at der på Hotel Britannia havde været en del direktører indenfor en kort periode før mig, så vi tænkte, at vi nok hellere lige måtte vente med at købe et hus, før vi vidste, om det kunne lykkes mig at gøre en forskel for hotellet. Det kunne det heldigvis, så vi endte med at købe huset, hvor vi den dag i dag stadig bor.

Drømmen om sit eget

Da Palle Storinggaard havde været hoteldirektør for Hotel Britannia i 3,5 år, så så han, at der var en tidligere højskole i Esbjerg, der var gået konkurs, og at kommunen havde givet udtryk for, at den ville finde en lejer til bygningerne, der kunne bruges som konferencecenter eller lignende.

- Jeg var sulten efter at prøve noget nyt, siger Palle Storinggaard, der altid havde drømt om at have sit helt eget.

- Jeg henvendte mig til borgmesteren i sommeren 2013 og spurgte, om jeg ikke skulle drive sådan et konferencecenter her i byen, for så ville jeg gerne leje bygningerne, siger han.

Efter en del forhandlinger frem og tilbage gik kommunen med til det, og Palle Storinggaard fik sin første erhvervslejekontrakt som 39-årig.

Vokseværk

I november 2013 slog ECH Park sine døre op.

- Det var en stor dag. Det var kæmpe stort lige pludselig at skulle stå med ansvaret for det hele og også stå med begge hænder på kogepladen. Det var en fed fornemmelse. Nu betød det noget på en helt anden måde - jeg har altid været glad for det, jeg har lavet. Jeg er gået ind i tingene med liv og sjæl, men jeg har også altid haft et ønske om at have mit eget, hvor man kan ændre sit menukort, når man vil og være herre i eget hus, siger han og tilføjer.

- Jeg overtog jo et gammelt konkursbo, hvor der ingenting var, så alt er bygget op fra bunden - jeg var med til at male, indrette værelser, lokaler, restaurant osv. Det har været helt fantastisk at kunne skabe noget og se det vokse, siger han.

I dag har ECH Park 14 fuldtidsansatte og en stab på cirka 40 reserver, som der kan trækkes ind, når der er behov for det. Årligt bliver der solgt cirka 14.000 værelser og omkring det samme antal mødepakker. Hver weekend er der fester for både private og for firmaer, og hotellets restaurant er velbesøgt af både hotellets gæster og gæster fra byen.

Fakta
43-årige Palle Storinggaard er direktør og indehaver af ECH Park i Esbjerg og PS Wine Import.ECH Park er beliggende centralt i Esbjerg på 72.000 m2 grund, tæt på søer, skov, restauranter, sport og shopping. Hotellet har 63 værelser i forskellige kategorier, 14 møde- og konferencelokaler med plads fra 2 til 500 personer, samt bibliotek, lounge, restaurant, bar og vinkælder, der dagligt benyttes af både private og erhvervsgæster.

Hotellet er populært til firmafester, fødselsdage, receptioner, konfirmationer, bryllupper, barnedåb og temaarrangementer.

ECH Park laver arrangementer som dinnerkoncerter, foredrag og autentiske temafester.

Om annoncørbetalt indhold på vores nyhedssites

Indholdet i denne artikel er ikke lavet af vores redaktion, men af annoncøren selv eller dennes samarbejdspartner.

Vi er optaget af, at der er en tydelig skillelinje mellem redaktionelt og kommercielt indhold.
Hvis du oplever, at denne eller andre annoncer er utydeligt mærket vil vi gerne høre det fra dig.

Fra bydreng til direktør: Jeg har arbejdet mig op fra bunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.