Robotterne indtager skoler i Flensborg

Syd for grænsen bliver eleverne opdelt i de forskellige skoleformer væsentlig tidligere end i Danmark. Så selv om Sami og Emma begge kun er 11 år, er de elever på gymnasiet, Goethe-Schule, i Flensborg, hvor børnene nu bliver undervist i programmering. Foto: Michael Staudt.

Robotterne indtager skoler i Flensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsgiverforeningen har indkøbt minirobotter, der udlånes til skolerne i Flensborg i håb om at vække elevernes interesse for programmering i en tidlig alder.

FLENSBORG: God morgen siger eleverne i kor, da deres lærer Andreas Matz træder ind i klasselokalet hos 6. B på det tyske gymnasium, Goethe-Schule, i Flensborg. Ritualet kunne tyde på en hel normal undervisningstime. Men det er det ikke. Eleverne i 6.B skal nemlig for første gang eksperimentere med at programmere minirobotter.

Ved synet af robotterne er 13-årige Pierre fra 6.B. ikke i tvivl:

- Jeg vil programmere, udbryder han.

Arbejdsgiverforeningen for Flensborg, Slesvig og Eckernförde har finansieret 12 minirobotter, der bliver udlånt til Flensborgs skoler af byens tekniske eksperimentarium, Phänomenta.

- Det regionale arbejdsmarked møder digitaliseringen og forsøger at holde trit. Vi har voldsomt behov for veluddannede medarbejdere inden for de naturvidenskabelig fag og specielt IT. Interessen og de grundlæggende færdigheder opstår i en ung alder, og vi håber at kunne bidrage til en moderne uddannelse i regionens skoler, begrunder Fabian Geyer fra arbejdsgiverforeningen initiativet.

Vi håber at kunne bidrage til en moderne uddannelse i regionens skoler.
Fabian Geyer, arbejdsgiverforeningen.

Blinker lystigt

Minirobotterne er såkaldte Ozobots, der er udviklet specielt til de yngre årgange i undervisningssektoren. Robotterne er udstyret med hjul og blinker lystigt. Udstyret kan for eksempel følge ruter, som eleverne tegner. Med skiftende farver undervejs på ruten kan eleverne udløse mange forskellige reaktioner fra robotterne.

Men der er også mulighed for noget mere avanceret styring af de små kugler via programmeringssproget OzoBlockly, der er et visuelt kodeværktøj. Endelig kan robotterne styres via elevernes smartphones.

Hurtig succes

Også skoleleder Arnd Reinke fra Goethe-Schule er overbevist.

- Ozobots hjælper os meget i arbejdet med IT. Det er nogle små, spændende computere. De er lette at håndtere, så de unge programmører hurtigt får succesoplevelser. Og efterfølgende viser der sig at være rigtig mange, fascinerende muligheder for at programmere dem. Smartphones, og computere er vigtige i arbejdet med digitale medier. Men det er af ligeså stor betydning, at vi bringer de unge i berøring med programmering, mener Arnd Reinke.

Robotterne indtager skoler i Flensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce