EL: Vi fik for få aftryk i budgettet

Jens Bundgaard Nielsen fra Enhedslisten er den eneste, der står udenfor budgetforliget. Arkivfoto.

EL: Vi fik for få aftryk i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten ønskede blandt andet mere forebyggelse af stress og dårlig trivsel blandt unge. Tre mærkesager kom ikke med i budgettet, og derfor sagde partiet nej.

AABENRAA:- Vi fik ikke et eneste af vores forslag til udvidelser på driften med i budgetforslaget, og det er den primære årsag til, at vi har valgt at stå udenfor.

Det fortæller Enhedslistens byrådsmedlem, Jens Bundgaard, som var den eneste gruppeformand, der ikke mødte op på rådhuset onsdag morgen for at skrive under på forliget om næste års budget.

Enhedslisten har også tidligere ønsket sig, at kommunen får en borgerrådgiver, der kan fungere som uvildig konsulent for borgerne i sager, der vedrører kommunen. Men det kom heller ikke med i budgettet i denne omgang.

Desuden havde det lille venstrefløjsparti ønsket at kommunen ansætter en grøn tovholder for at signalere nytænkning i forhold til miljø og klima. Og endelig ville partiet gerne have haft, at kommunen får en sammenhængende forebyggelsesstrategi mod stress og dårlig trivsel.

Glad for flere pædagoger
Selv om Enhedslisten ikke er med i budgetforliget, er der ting i forliget, som partiet synes godt om.Partiets mand i byrådet, Jens Bundgaard Nielsen, nævner i den sammenhæng de to millioner, der er sat at til flere pædagoger i daginstitutionerne.

Mental sundhed

- Af sundhedsprofilen fra 2017 fremgår det, at antallet af borgere i Aabenraa med dårlig mental sundhed fortsat er stigende - ikke mindst, når det gælder de 16-24 årige, fremhæver Jens Bundgaard.

Enhedslisten fik dog et par ting med på anlægsbudgettet - nemlig penge til forbedring af de handicappedes adgang til offentlige toiletter, og en deadline på, hvornår der senest skal træffes beslutning om en daginstitution i den sydlige del af Aabenraa.

- Det samlede indtryk er dog, at vi har fået for få konkrete fingeraftryk med i budgettet. Så enkelt er det, siger Jens Bundgaard.

EL: Vi fik for få aftryk i budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce