Gamle kendinge og nye profiler i SønderjyskE

Rod Pelley. Foto: Sønderjyske

Gamle kendinge og nye profiler i SønderjyskE

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag går det igen løs i ishockeyligaen, og i SønderjyskE er der skiftet godt ud i besætningen. Vi kigger her nærmere på de nye spillere, der er kommet til klubben.

Patrick Galbraith

Lige siden Patrick Galbraith forlod SønderjyskE-målet i 2009, har det kun været et spørgsmål om tid, inden Vojens-knægten ville vende tilbage til barndomsklubben. Den tid er så kommet nu, efter Galbraith har brugt de seneste ni sæsoner i udlandet.

Den nu 32-årige målmand har været vidt omkring - dog primært i svenske klubber og senest i engelske Nottingham Panthers - men nu er han altså tilbage, hvor det hele startede.

Efter nogle år med først Alfie Michaud og senest Joni Myllykoski i målet, er der nu et dansk målmandspar i klubben, hvor stortalentet Kasper Krog vil indgå i et stærkt makkerskab med Galbraith.

Rod Pelley

SønderjyskE's nye kaptajn har de seneste fem sæsoner haft kaptajnrollen hos Stockton Heat og Albany Devils i AHL. Det er også blevet til 259 kampe i verdens bedste ishockeyliga, NHL, hvor han har optrådt for New Jersey Devils og Anaheim Ducks.

Nu prøver 33-årige Rod Pelley for første gang kræfter med europæisk hockey. Hos SønderjyskE overtager han kaptajnrollen fra Derek Damon, som er skiftet til tysk ishockey.

Pelley skal gå forrest med sine lederegenskaber og store rutine. En hårdtarbejdende canadier, der helt karakteristisk mangler en håndfuld tænder i overmunden.

Phillip Marinaccio

Der er masser af fart i skøjterne og "skills" hos den 25-årige canadier, der sidste sæson løb på isen for det norske mesterhold Storhamar Hockey. Han har en god spilforståelse og kan spille både center og wing, hvilket giver trænerteamet lidt fleksibilitet, når angrebskæderne skal sammensættes.

Med sin eksplosive fart og gode puckomgang er Phillip Marinaccio en spiller, som modstanderne skal holde et vågent øje med.

Jordan Pietrus

Han kommer fra en flot sæson i den britiske liga, hvor han var kaptajn for Coventry Blaze. Rutinerede Jordan Pietrus, der senere på måneden fejrer sin 33 års fødselsdag, roses for at være en rollemodel med en høj arbejdsmoral og viljen til at lave det grove arbejde.

Højrefattede spillere som Pietrus er en mangelvare, og samtidig har han et godt skud og kender vejen til målet. Canadieren har også polsk pas, og i 2015 blev han topscorer i den polske liga.

J. Moore

Navnet er Thaddeus James Moore, men i daglig tale blot T. J. Moore. En talentfuld amerikaner på 23 år. Han kommer direkte fra collegeligaen og vil gå stenhårdt efter et europæisk gennembrud med SønderjyskE og Metal Ligaen som springbræt.

Moore er en lille, hurtig og driblestærk forward, der på mange måder ligner en tidligere SønderjyskE-guldhelt, landsmanden Cory Quirk.

Allerede i træningskampene har Moore vist målnæsen frem og flere prøver på sit store talent, som kan gøre ham til en publikumsfavorit i Frøs Arena.

Matt Prapavessis

Den 27-årige canadier prøvede sidste år kræfter med europæisk ishockey, hvor det blev til 21 kampe i den slovakiske liga. Tidligere har han spillet i de nordamerikanske ligaer AHL og ECHL.

I den sidste collegesæson var han kaptajn for Bemidji State University, hvor han var holdkammerat med Phillip Marinaccio. Nu er de to genforenet i SønderjyskE.

Prapavessis er en moderne tovejs-back, der er skøjtestærk og god i begge ender af isen.

Frederik Bjerrum

Sidste sæson fik han sit store gennembrud som topscorer i Herlev Eagles. Med 61 point i 55 kampe blandede han sig helt fremme på topscorerlisten i Metal Ligaen.

Ishockeyopdragelsen fik han i Esbjerg, men via Odense, Frederikshavn og et par stærke sæsoner i Herlev bliver han nu et spændende bekendtskab i SønderjyskE.

Bjerrum er blot 23 år og en wing, som kan lave mål, men via sin spilforståelse og gode pasninger også gør medspillerne bedre.

Rasmus Lyø

Fynboen skiftede sidste sommer fra barndomsklubben Odense Bulldogs og til Gentofte Stars, hvor han trak et stort slæb i defensiven med masser af ansvar. Igennem ungdomsårene blev det til en del ungdomslandskampe for den solide back, der nu er blevet 24 år.

En spiller, der har potentialet til at blive endnu bedre og få masser af istid i SønderjyskE's bagkæde.

Daniel Madsen

Sønderjyden fik sidste år endelig sit gennembrud i ligaen. Hos Hvidovre Fighters blev det til masser af istid og en solid sæson med 17 point i 48 kampe.

Nu er den 25-årige forward tilbage i barndomsklubben, hvor han ligner en seriøs kandidat til en spiller, der kan få fast spilletid.

Kyle Wharton

Vi tager ham her med blandt de nye spillere, for det var først i januar, at Wharton kom til SønderjyskE, efter han startede sæsonen i Slovakiet. I Vojens nåede han i 16 kampe at gøre et så godt indtryk, at det blev til en ny kontrakt.

Den store og fysisk stærke back er den eneste af de udenlandske spillere fra sidste sæson, som er vendt tilbage efter sommerferien. Med sine 32 år er rutinerede Wharton fem år ældre end den næstældste back på holdet.

Han bliver en nøglespiller i defensiven, men via sine kvaliteter kommer han også til at bidrage i offensiven.

SønderjyskE-truppen
Målmænd

30 Kasper Krog

31 Patrick Galbraith

Backs

3 Marco Petersen

7 Rasmus Lyø

18 Daniel K. Hansen

20 Rasmus Nielsen

22 Daniel Galbraith

67 Rasmus Mohr

68 Andreas Holzmann

77 Matt Prapavessis

79 Kyle Wharton

Forwards

9 Phillip Marinaccio

10 Rod Pelley

13 Mads Lund

16 Jordan Pietrus

17 Frederik Bjerrum

19 Martin Eskildsen

21 Anders Førster

46 Daniel Madsen

60 Steffen Frank

61 Anders Biel

62 Mathias B. Hansen

63 Johannes Røgilds

64 Ronnie Brobak

65 Frederik Rasmussen

69 Mikkel Jensen

71 T. J. Moore
Jordan Pietrus. Foto: Sønderjyske
Jordan Pietrus. Foto: Sønderjyske
Patrick Gailbraith. Foto: Sønderjyske
Patrick Gailbraith. Foto: Sønderjyske
Frederik Bjerrum. Foto: Sønderjyske
Frederik Bjerrum. Foto: Sønderjyske
Matt Prapavessis. Foto: Sønderjyske
Matt Prapavessis. Foto: Sønderjyske
Daniel Madsen. Foto: Sønderjyske
Daniel Madsen. Foto: Sønderjyske
TJ Moore. Foto: Sønderjyske
TJ Moore. Foto: Sønderjyske
Phillip Marinaccio. Foto: Sønderjyske
Phillip Marinaccio. Foto: Sønderjyske
Kyle Wharton. Foto: Sønderjyske
Kyle Wharton. Foto: Sønderjyske
Rasmus Lyø. Foto: Sønderjyske
Rasmus Lyø. Foto: Sønderjyske

Gamle kendinge og nye profiler i SønderjyskE

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce