I Krig & Kærlighed er nomineret til tysk filmpris

Skuespillerne Thure Lindhardt, Rosalinde Mynster og tyske Tom Wlaschiha sammen med den lokale skuespiller Axel Homann ved Havnbjerg Mølle under optagelserne i februar. Arkivfoto: Timo Battefeld

I Krig & Kærlighed er nomineret til tysk filmpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sønderjyske storfilm "I Krig & Kærlighed" er udtaget til en af Tysklands største filmfestivaler, Filmfest Hamburg. Her vil filmen få verdenspremiere den 1. oktober.

Første verdenskrigsfilmen "I Krig & Kærlighed" er med i den officielle konkurrence ved den tyske filmfestival Filmfest Hamburg. Filmen har gallapremiere i Sønderborg søndag den 11. november og verdenspremiere mandag den 1. oktober på filmfestivalen. Festivalen i Hamborg foregår fra den 27. september, og her er den sønderjyske film nomineret sammen med 10 andre film i kategorien 'Europæiske co-produktioner'.

Filmen er optaget på Als, i Sønderborg samt i Tønder i februar og marts. Det er filmselskabet Fridthjof Film største produktion til dato. Instruktør Kasper Torsting og producer Ronnie Fridthjof gælder sig over nyheden.

- Det er en dejlig anerkendelse at få efter så mange års hårdt arbejde. Vi er gået efter at give danskerne en rørende og episk kærlighedsfortælling, der også giver et indblik i tiden omkring første verdenskrig og vores fælles historie med tyskerne. At Filmfest Hamburg har udtaget filmen, må betyde at fortællingen også har relevans i udlandet, og det er vi selvsagt enormt glade for, siger de to bagmænd bag filmen.

"I Krig & Kærlighed" er et kærlighedsdrama inspireret af virkelige hændelser. Blandt skuespillerne er Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Tom Wlaschiha, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen.

Filmen har et budget på 42,5 millioner kroner, og filmen har blandt andet fået støtte fra de sønderjyske kommuner i Sønderborg og Tønder samt Det Danske Filminstitut, Danmarks Radio og den alsiske Fabrikant Mads Clausens Fond.

I Krig & Kærlighed
Filmen er instrueret af Kasper Torsting og produceret af Ronnie Fridthjof, og de to har sammen skrevet manuskriptet. "I Krig & Kærlighed" har biografpremiere i Danmark den 15. november. Filmens danske gallapremiere finder sted den 11. november i Sønderborg som markering af 100-året for afslutningen af første verdenskrig.

Filmen handler om Esben, der deserterer fra krigen for at blive forenet med sin kone, Kirstine, og deres søn efter tre år. Men alt er ændret i hans fravær. Den tyske officer Gerhard bejler kraftigt til Kirstines hjerte og rollen som familiefar.

Filmen er præsolgt til den tyske tv-kanal NDR og norske TV2.

I Krig & Kærlighed er nomineret til tysk filmpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce