Teaterforening oplevede en halvering i besøgstallet

I løbet af sæson 2017-2018 gennemførte teaterforeningen sammen med Teatret Møllen forestillingen "Demokrati", der blev genenmført i byrådssalen. Her deltog tilskuerne aktivt i stykket. En teaterform jeg personligt er lidt fan af, siger Peter Aldershaab. Arkivfoto: Claus Thorsted

Teaterforening oplevede en halvering i besøgstallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestyrelsen i teaterforeningen kan ikke finde en fornuftig forklaring på hvorfor, billetsalget i 2017-2018 tog et dyk. Den kommende sæson tegner lys, siger formanden.

HADERSLEV: - Vi kan ikke rigtig greje hvorfor.

Det siger Peter Aldershaab, formand for teaterforeningen, efter at antallet af tilskuere til foreningens forestillinger blev halveret i sæson 2017-2018.

Med et slag på 2000 billetter er foreningen "rigtig godt tilfreds", men altså kun godt 1000 investerede i en billet i 2017-2018.

Valg
På generalforsamlingen blev Peter Aldershab, Helene Atzen og Kirsten Pedersen genvalgt til bestyrelsen.Ursula Müller og Jack Lawrence blev valgt som suppleanter.

Bredt udvalg

- Vi synes jo selv, at vi med vores program appellere mega-bredt, så vi er lidt uforstående over for det. Især fordi vi var rigtig godt tilfredse med det forrige sæson, og den kommende, der begynder om 14 dage, tegner også godt, så det er virkelig uransageligt, konstaterer teaterformanden.

Han afviser, at tilstedeværelsen af Teatret Møllen og Mungo Park Kolding sætter teatermarkedet under særligt pres i Haderslev:

- Selvfølgelig kan man sige, at Møllen er subsidieret, mens vi mere fungerer på markedsvilkår, selv om vi også får tilskud. Men i forbindelse med vores 90 års jubilæum, satte vi prisen på en billet til 90 kroner. Det gav ikke ret meget mere, så prisen alene kan ikke forklare det.

Store forventninger

Peter Aldershaab har store forventninger til den renovering, der skal finde sted i foreningens faste spillested, Kulturhus Harmonien. Den vil gøre salen mere fleksibel, så der for eksempel kan spilles for 200 tilskuere ad gangen:

- Nu er vi låst af, at der er 450 pladser, så den ombygning er vi simpelthen så mega glade for. Der er ikke noget så træls som at se en en smal forestilling, og en fjerdedel af publikumsarealet er tomt.

Peter Aldershaab håber, at renoveringen gennemføres, så teaterforeningen ikke bliver ramt i den kommende sæson.

Foreningen har holdt generalforsamling, hvor det uforklarlige fald i billetsalget blev vendt. Her blev bestyrelsens sammensætning også drøftet:

- Det er ingen hemmelighed, at bestyrelsens gennemsnitsalder er høj, og derfor er et skifte nært forestående. Så vi har givet hinanden håndslag på, at der skal findes yngre kræfter, som kan tage over i en løbende proces, fastslog Peter Aldershaab på generalforsamlingen.

Teaterforening oplevede en halvering i besøgstallet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce