Fokus på fagligheden


Fokus på fagligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: Undervisningsminister Merete Riisager har tirsdag fremlagt sit folkeskoleudspil, og det er godt nyt for fagligheden! Regeringen lægger op til at bruge flere undervisningstimer på naturfag og teknologiforståelse, som er områder og færdigheder, der dels kræver et løft, og dels vil være efterspurgte på arbejdsmarkedet for fremtiden.

I forbindelse med folkeskolereformen blev den understøttende undervisning indført. I en undersøgelse fra 2016 svarede hver tredje adspurgte lærer, at den understøttende undervisning "slet ikke/i meget lav grad/i lav grad" vil fremme elevernes læring. Det er vi nødt til at handle på. Samtidig er der et behov for at styrke de naturvidenskabelige fag i folkeskolen. Således tager vi nogle af de understøttende timer og lægger over i en indsats for naturfag og teknologiforståelse. De tilbageværende timer skal gøres mere målrettede og indholdsrige, så de giver mening for undervisere såvel som elever.

Den nye undervisningsform har været en udfordring for landets skoler, og der er fra flere sider efterspurgt klarere retningslinjer. Det leverer vi med folkeskoleudspillet. Der er rent ud sagt ikke råd til - hverken i den ene eller anden forstand - at spilde elever og læreres tid på meningsløst indhold. Det skal være bedre.

Udspillet skal nu diskuteres i forligskredsen, hvor vi håber at møde opbakning til mere faglighed og bedre indhold i den understøttende undervisning.

Fokus på fagligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce