Dykon køber 2000 ekstra kvadratmeter og åbner udviklingscenter

I marts 2017 åbnede Dykon et søvnlaboratorium til fem millioner kroner (billedet). Nu har virksomheden købt en nabogrund med en eksisterende bygning, hvor dynefabrikken har indrettet et udviklingscenter. En del af bygningen bliver også brugt til lager. Arkivfoto: Lene Esthave

Dykon køber 2000 ekstra kvadratmeter og åbner udviklingscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dynefabrikken Dykon har etableret sit eget udviklingscenter, der skal hjælpe med at optimere produktionen. - Jeg er selv blevet noget overrasket over, hvor meget vi kan spare, siger direktør Peter Bøgh Petersen.

Lunderskov: Dynefabrikken Dykon har købt en nabogrund og er nu rykket ind i en bygning på 2000 kvadratmeter ved siden af domicilet i Lunderskov.

Her har virksomheden indrettet et udviklingscenter, der skal være med til løbende at forbedre maskinerne, der fylder dyner og puder. En del af de nye kvadratmeter skal også benyttes til lager.

- Vi trækker udviklingen af vores automatiseringssystemer ind i huset. Det gør vi fordi, at vi gerne vil holde kortene tæt ind til kroppen, så andre ikke ser, hvad vi arbejder med på længere sigt. Vi er nået så langt i udviklingen, at der er mange, der gerne vil kigge os i kortene. Og det giver også nogle fordele i forhold til vedligeholdelse og drift af maskinerne, at vi får vores eget udviklingscenter, siger administrerende direktør Peter Bøgh Petersen.

Tidligere har virksomheden været ude i byen for at få hjælp til at udvikle produktionsapparatet, og udviklingen er foregået ved at "låne" en af produktionslinjerne på fabrikken. Det har kostet i forhold til de mængder, der kan produceres.

- Jeg kan allerede nu se, at vi får en kæmpe besparelse med udviklingscentret. Jeg er selv blevet noget overrasket over, hvor meget vi kan spare.
Peter Bøgh Petersen, administrerende direktør i Dykon

Penge af spare

Dykon forventer, at virksomheden med det nye udviklingscenter vil kunne se en væsentlig forbedring af produktionskapaciteten indenfor relativ kort tid.

- Tidligere har vi fået hjælp af andre, og nogle gange har de solgt deres ekspertise videre til andre. Det er jo naturligt nok, at leverandørerne vil skalere deres forretning. Det stopper vi nu. Vores gode ideer holder vi tæt ind til kroppen, siger Peter Bøgh Petersen, der står i spidsen for en virksomhed med lidt over 100 mand.

Dynefabrikken Dykon har de seneste år præsenteret store millionoverskud, og i marts 2018 købte kapitalfonden Erhvervsinvest aktiemajoriteten i Dykon, og de nye ejere har grund til at være begejstret for udviklingscentret, lyder det fra direktøren.

- Jeg kan allerede nu se, at vi får en kæmpe besparelse med udviklingscentret. Jeg er selv blevet noget overrasket over, hvor meget vi kan spare. Det bliver en væsentlig faktor for os. Det er også en fordele i forhold til vedligeholdelse. Tidligere, når en af vores maskiner gik ned, så skulle vi ud og have det lavet. For eksempel så gik der en aksel på en af vores maskiner den anden dag. Der gik tre timer, så havde vi selv drejet den, og så var vi klar. Det er meget mere effektivt, at vi selv kan gøre det, siger Peter Bøgh Petersen.

Dykon har købt nabogrunden på cirka 5000 kvadratmeter med en eksisterende bygning på 2000 kvadratmeter. Ifølge direktøren er der muligheder for at udvide på grunden, men der en ingen aktuelle planer.

Dykon køber 2000 ekstra kvadratmeter og åbner udviklingscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce