Bordtennis er vejen til et godt helbred

70-årige Flemming Friedrichsen holder kroppen i gang og helbredet sund ved at spille bordtennis et par gange om ugen. Det har han gjort de seneste ti år. Foto: Chresten Bergh

Bordtennis er vejen til et godt helbred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Ribe Bordtennisklub har de én af landets største afdelinger for seniorer over 60 år. Tirsdag var der en halv snes nye seniorer, som dukkede op ved klubbens åbent hus-arrangement.

RIBE: I Multisalen i Ribe Fritidscenter er der godt gang i spillet ved de seks opstillede bordtennisborde. Mænd og kvinder i deres bedste alder - plus 60 år - får med større eller mindre præcision den lille plasticbold sendt over nettet, og man kan se mere eller mindre elegante slag - smash, forhånd, baghånd og skruebolde - denne tirsdag, hvor det dog i højere grad er sundheden og helbredet, som er i fokus.

Ribe Bordtennisklub har inviteret seniorer over 60 år til et åbent hus-arrangement. I forvejen har klubben med godt 40 aktive seniorer én af de største afdelinger for folk over 60 år.

- Vi anede jo ikke hvor mange nye, der kom i dag. Der dukkede ni-ti nye spillere op, og de fleste af dem har sagt, at de kommer igen. Det er vi meget tilfredse med, siger Flemming Friedrichsen, som selv har rundet de 70 år, men er både slank, adræt og ligner en mand, som er ti år yngre.

Masser af hygge
Hos seniorerne i Ribe Bordtennisklub handler det både om motion og konkurrence, men også om masser af hygge og socialt samvær. Kaffe og kage er der oftest, når der holdes tredje halvleg, og vi fejrer også, når én har fødselsdag, ligesom vi også holder julefrokost hvert år. Lige nu har vi fem-seks kvindelige spillere, men her er der plads til flere, lyder det fra Flemming Friedrichsen.
Man får pulsen op, når man spiller bordtennis - og man kan være med uanset hvilket niveau man spiller på, fremhæver Flemming Friedrichsen. Foto: Chresten Bergh
Man får pulsen op, når man spiller bordtennis - og man kan være med uanset hvilket niveau man spiller på, fremhæver Flemming Friedrichsen. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Pulsen op

- Jamen, det gælder om at holde sig i gang. Og her er bordtennis den helt ideelle sport, fordi du både får pulsen op, men også træner hurtighed og smidighed. Bordtennis handler jo også om at kunne flytte fødderne, men samtidig kan du være med - også selvom du ikke længere er lige så hurtig, som dengang du var 25 år. Og man kan også være med selvom man ikke længere kan holde til at dyrke en meget fysisk betonet idræt, siger Flemming Friederichsen.

Ved et andet bord er 72-årige Per Clausen igang med spillet med den lille drilske bold. Han startede for syv år siden med senior-bordtennis i Ribe Bordtennisklub.

- Det var da jeg gik på pension. Jeg spiller hver tirsdag. For mig betyder det meget at holde mig i gang. Jeg har også spillet badminton og gået til gymnastik hos Idræt om Dagen. Om vinteren løber jeg også på ski, så jeg synes selv, at jeg er rimelig rask og rørig. Men jeg kan også godt mærke, at formen dykker, så snart jeg holder pause. Her i sommer var der et par måneder, hvor jeg ikke var særlig fysisk aktiv, og her kan jeg godt mærke, at der så lige er lidt, der skal indhentes rent fysisk, siger Per Clausen, der da han i sin tid var på arbejdsmarkedet arbejdede som servicemand med montage af røntgenudstyr.

Bordtennis er vejen til et godt helbred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce