Unge får hjælp til at begå sig digitalt

Selfies - altså portrætter taget med en mobiltelefon - er populært hos de unge, men hvordan gebærder man sig på sociale medier uden at komme galt afsted? Den kommunale ungdomsskole tilbyder via interesseorganisationen Børns Vilkår en workshop om emnet. Arkivfoto

Unge får hjælp til at begå sig digitalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VEJEN KOMMUNE: 10. klasses-elever i Vejen Kommune og elever i den kommunale ungdomsskoles heltidsundervisning får mandag 17. september mulighed for at lære noget om, hvordan man begår sig på de sociale medier og bruger internettet uden at komme galt afsted.

Arrangementet afvikles i Ungdomsskolens lokaler på Askovvej - kaldet Basen - i tidsrummet fra klokken 9 til 11, og det er tanken, at de unge skal medvirke i en workshop, som interesseorganisationen Børns Vilkår står bag.

I workshoppen lærer de unge blandt andet noget om digital grænseløshed, det mentale pres fra digitale vaner og digitale krænkelser.

- Formålet med arrangementet er at udbrede et handlingsorienteret workshopforløb, hvor unge engageres i at reflektere og udvikle greb, værktøjer og handlinger, så de lærer at sige til og fra på nettet, siger Jakob Petersen, som er leder af ungdomsskolen i Vejen Kommune.

Han tilføjer:

- Dette skal ses som et led i at understøtte udviklingen af positive, digitale fællesskaber, hvor de unge trives og støtter hinanden,

Ungdomsskolelederen mener, at mange unge har brug for guidning på området og siger:

- Der er i høj grad brug for at klæde de unge på til at gebærde sig på både sociale medier og på nettet. Det er stadig et område, som vi forsknings- og brugermæssigt er ved at betræde.

Unge får hjælp til at begå sig digitalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce