30 ud af 31 står bag budgettet for 2019

Byrådet er nyt, men opbakningen til bdugettet er den samme. Igen i år ser det ud til at lykkedes borgmester Thomas Andresen (V) at få opbaknig til budgettet fra 30 ud af byrådets 31 medlemmer.Foto: Claus Thorsted

30 ud af 31 står bag budgettet for 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på, at 30 af de 31 medlemmer af Aabenraa Byråd kan bakke op om det forslag til budget for 2019, som nu ligger på bordet. Indholdet præsenteres onsdag morgen.

AABENRAA: Enhedslistens Jens Bundgaard har valgt at stå udenfor. Men ellers er der opbakning hele vejen rundt til det budgetforlig, som snart sendes til førstebehandling i byrådet.

- Jeg fik en snak med den socialdemokratiske gruppe mandag aften, og her kom de sidste kommaer på plads. Dermed står alle partier undtagen Enhedslisten bag budgettet, lød det tirsdag fra borgmester Thomas Andresen (V).

Senere tirsdag skulle han til møde i økonomiudvalget, hvor budgetforliget skulle drøftes, og onsdag morgen præsenterer borgmesteren og repræsentanter for de forskellige partier indholdet af forliget for offentligheden.

Brede forlig
Enhedslisten har som det eneste parti valgt at stå udenfor budgetaftalen for 2019.Da budgettet blev lagt for 2018, var det også kun Enhedslisten, der ikke skrev under på aftalen.

For to år siden stod både Socialdemokratiet og Enhedslisten udenfor budgetaftalen.

Ingen detaljer

Inden da vil Thomas Andresen ikke gå i detaljer med, hvad partierne er blevet enige om at bruge penge på i 2019.

Han kan dog for tælle, at nogle af de spareforslag, der blev lagt frem i det såkaldte beredskabskatalog, vil komme i spil.

Men der er også kommet nye ting med i budgettet.

- Vi har haft mulighed for at tilgodese nogle af de mærkesager, som partierne er kommet med. Samtidig tror jeg, at der ikke er nogen, der har været nødt til at sluge de helt store kameler, lyder det fra borgmesteren.

Han har tidligere understreget, at økonomien for Aabenraa Kommune i 2019 ser fornuftig ud, mens det kniber noget mere i de efterfølgende år - med mindre det lykkes at få en ny udligningsreform gennem Folketinget - vel at mærke en reform, der tilgodeser de knap så velstillede kommuner.

30 ud af 31 står bag budgettet for 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce