Sygehuset sosu-assistenter skal være bedre

- Der har ikke været tradition for så mange kurser for sosu-assistenterne, så vi kan være stolte af, at SVS laver den her satsning, siger sygeplejefaglig direktør Susanne Lauth, Sydvestjysk Sygehus. Foto: Lars Stokbro

Sygehuset sosu-assistenter skal være bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle social- og sundhedsassistenter med plejeopgaver på Sydvestjysk Sygehus skal i løbet af de kommende to år gennem et grundigt opfrisekningsforløb. Det skal blandt andet klæde dem endnu bedre på til at varetage opgaverne med de stadigt mere komplekse patienter.

Esbjerg: - Hvis de har brækket et ben, så fejler de meget ofte også noget andet.

Lone Grene, afdelingssygeplejerske på afdeling 251, sætter ord på de krævende, komplekse patienter, som der bliver stadig flere af på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Deres sygdom stiller krav til medarbejderne og dermed også til deres kompetencer. Derfor skal alle sygehusets social- og sundhedsassistenter med plejeopgaver nu gennem et fem dage langt brushup i løbet af de kommende to år.

- Der har længe været et ønske, også fra husets sosu-assistenter selv, om en mere bred opkvalificering af deres faglige kvalifikationer, siger sygeplejefaglig direktør, Susanne Lauth.

- Der sker en ændring mod flere ældre patienter, hvilket kræver fokus på de helt grundlæggende plejeopgaver, forklarer Susanne Lauth.

- Med kurset sikrer vi, at alle vores social- og sundhedsassistenter har de kompetencer., som patienternes behov fordrer.

- Patienterne er hurtigere inde og hurtigere udskrevet igen. Mange lider af flere sygdomme på en gang, så der er mange observationer, der skal gøres omkring grundlæggende ting som bevægelse og ernæring ved de ældre medicinske patienter, siger den sygeplejefaglige direktør, der forklarer, at der er fokus på de nyeste plejeprincipper, og at sosu'erne også skal have en bred viden.

- Vi har mange patienter, der ligger andre steder end ved de speciale, hvor de egentlig hører til.

Sosu-efteruddannelse
Det forventes, at cirka 150 assistenter vil gennemføre forløbet.Det første hold startede deres brushup forløb den 30. august.

Forløbet strækker sig over i alt fem dage fordelt over nogle måneder.

Hverdagen som udgangspunkt

Også sosu-assistenterne selv ser en stor gevinst ved det kommende brushup-forløb.

- Først og fremmest er det dejligt, at sygehusets ledelse påskønner gruppen af sosu-assistenter med dette forløb. Patienter indlægges ofte med flere diagnoser, der kan påvirke hinanden, og det stiller større krav til behandlingen og plejen af den enkelte patient og dermed også større krav til os som plejepersonale. Hensigten med brushup-forløbet er at klæde os på med den nyeste viden, siger Karen Jensen fra Medicinsk afdeling i Grindsted, som har taget del i forberedelser og planlægning.

Stolte over satsning

De første 30 sosu-assistenter er begyndt på kursus, hvor kollegerne så har måttet undvære dem.

- Til gengæld kommer de tilbage med ny viden og med en tilfredshed over at være endnu mere kompetente til at løse opgaverne, siger Susanne Lauth, der ser kurserne som en investering i de medarbejdere, sygehuset har. Ved at omprioritere kan det lade sig gøre at undvære kollegerne på kursus.

- Der har ikke været tradition for så mange kurser for sosu-assistenterne, så vi kan være stolte af, at SVS laver den her satsning, siger hun.

Kurserne foregår i løbet af 2018 og i starten af 2019.

Sygehuset sosu-assistenter skal være bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce