Landskabsfredning af vandboringer


Landskabsfredning af vandboringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbreve. 

Læserbrev: I JydskeVestkysten den 8. september skriver Jens Iversen: Jeg tør drikke det drænvand, der kommer fra min marker. Det skulle også bare lige mangle, han er en bæredygtig landmand.

Nu kommer så spørgsmålet: Hvorfor konstaterer vi flere og flere pesticider i vore vandboringer? Er det fordi, de kommer i vandet af naturlige årsager? Er naturen virkelig indrettet, så den selv udskiller giftstoffer?

Vi har udledt meget skidt som luftforurening. Landbruget har generelt også og udleder stadig meget skidt til den jord, vi lever på, og dermed det vand vi drikker.

Det har været god politik at tilføre alverdens giftstoffer i landbruget for at øge produktionen og eksporten. Det er det ikke længere. Vi vil have grundvand uden pesticider. Desværre ser det ud til at være for sent, vi begynder at rense.

Samtidig skal landbruget være bæredygtigt og ikke hælde pesticider i grundvandet.

Vi begynder derfor med at frede store områder omkring boringerne. Jeg mener virkelig fredes, som havde det været et slot. Ikke for dyrkning, men fredes for anvendelse af pesticider. De fredede områder skal udvides hvert år, indtil landmænd dyrker deres jord uden pesticider af nogen som helst art.

Væn jer til det. Vent ikke, til børnene skal overtage gården (hvis de da vil overtage et landbrug, der forurener).

Jeg sidder som repræsentant i EWII - TREFOR og vil der starte en ny kampagne for drikkevandet.

Landskabsfredning af vandboringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce