Fingrene væk


Fingrene væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Den 3. september fremlagde direktionen på Esbjerg Rådhus sit forslag til et budget for Esbjerg Kommune for 2019 og overslagsårene 2020, 2021 og 2022. Og på visse områder er der tale om et decideret katalog af ubehageligheder.

I sparekataloget foreslår direktionen eksempelvis, at Esbjerg Kommunes feriekolonier i Rendbjerg og Sønderho skal lukkes ned og sælges. Dermed skal der ikke længere afholdes lejrskoler og sommerferiekolonier i Rendbjerg og Sønderho.

I dag er det sådan, at alle klasser i Esbjerg Kommune er garanteret fem dages lejrskole på feriekolonien i Rendbjerg, der ligger ved Flensborg Fjord. Her har eleverne besøgt Dybbøl og hørt om krigen i 1864, der blev den direkte årsag til, at Esbjerg Havn blev anlagt. Og i årevis har esbjergensiske skoleelever været på lejrophold på Fanø. Men ifølge direktionen skal dét altså nu være slut.

Derudover har sommerferiekolonierne hvert år givet alle skolebørn mulighed for at få en velfortjent ferie i naturskønne omgivelser. Tilbuddet har været for alle elever - Men det har haft en særlig stor betydning for børn fra socialt og økonomisk udsatte familier, der dermed kunne få lov at holde ferie, selvom pengepungen ikke rakte til all inklusive på Gran Canaria. Men også her er direktionen klar med sparekniven.

Nu må politikerne slå ring om Rendbjerg, Sønderho og sommerferiekolonierne.

For børnenes skyld: Fingrene væk.

Fingrene væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce