Sønderjyllands bedste badmintonhold siger farvel til stortalent og goddag til slovak

Træner i Aabenraa Badminton Club, Jonas Lyskjær, ser frem til, at sæsonen i 2. division begynder på lørdag den 8. september. Målsætningen for Sønderjyllands bedste badmintonhold er at komme med i oprykningsspillet til 1. division. Arkivfoto: Søren Gylling

Sønderjyllands bedste badmintonhold siger farvel til stortalent og goddag til slovak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På lørdag spiller Aabenraa Badminton Clubs førstehold deres første kamp i 2. division. Målet er at komme med i oprykningsspillet til 1. division, og det skal en ny slovakisk herrespiller hjælpe med.

Aabenraa: Det var så tæt, som det næsten kunne blive i foråret, da førsteholdet i Aabenraa Badminton Club kæmpede om at blive i 2. division. Det blev afgjort i sidste kamp, og det bedste badmintonhold i Sønderjylland er dermed klar til endnu en sæson i landets tredjebedste række.

Ved den første kamp på lørdag den 8. september i Arena Aabenraa er modstanderen Aarhus AB, som træner Jonas Lyskjær forventer bliver et tophold i 2. division i år.

- Her kan vi så se, hvor vi ligger henne. Vi har måtte sige farvel til vores bedste herrespiller, da Mathias Thyrri Jørgensen er flyttet til Værløse for at komme tættere på drømmen om at komme på landsholdet. Det er ærgerligt, men vi vil selvfølgelig ikke stå i vejen for den drøm. Vi har i stedet fået den slovakiske spiller Milan Drathva på holdet, som er en spændende spiller, og han skal nu vise os, at han er den bedste herrespiller. For vi har jo den 18-årige Frederik Æbeløe Christensen, som vandt bronze ved U19-DM og dermed puster Milan i nakken, fortæller Jonas Lyskjær.

På herresiden er den lokale klub godt kørende med gode spillere, da også Alexander Æbeløe Christensen er en del af holdet. Det har knebet på damesiden, hvor klubben har været nødt til at hente forstærkning udefra i form af blandt andre den slovakiske spiller Martina Repiská.

- Hun var med til VM i år og satser på at komme til OL i 2020, og det er meget realistisk, at hun kommer det. Hun er vigtig for holdet, da hun ikke tabte en eneste single sidste år, siger Jonas Lyskjær.

Sæsonens kampe i grundspillet
Førsteholdet i Aabenraa Badminton Club skal spille følgende kampe i grundspillet:Lørdag den 8. september mod Aarhus AB i Arena Aabenraa.

Lørdag den 22. september mod Taastrup Elite i Taastrup.

Lørdag den 6. oktober mod Ikast i Ikast.

Lørdag den 28. oktober mod Odense OBK i Arena Aabenraa.

Lørdag den 17. november mod ABC Aalborg i Aalborg.

Lørdag den 9. december mod Kolding BK i Arena Aabenraa.

Lørdag den 12. januar mod Højbjerg i Højbjerg.
Arena Aabenraa lægger hal til den første kamp i 2. division for Sønderjyllands bedste badmintonhold fra Aabenraa Badminton Club. Arkivfoto: Jacob Schultz
Arena Aabenraa lægger hal til den første kamp i 2. division for Sønderjyllands bedste badmintonhold fra Aabenraa Badminton Club. Arkivfoto: Jacob Schultz
Foto: Jacob Schultz

Højt niveau kræver meget af spillerne

Målsætningen for den lokale klub er, at deres førstehold kommer med i oprykningsspillet i 1. division. Dansk Badminton Forbund præsenterer snart nye regler for oprykningsspillet, og det bliver spændende for Aabenraa Badminton Club, om der kommer flere pladser i oprykningsspillet næste år.

- Hvis vi når oprykningsspillet, så kan alt ske. Der er stærke hold med, og vi kommer nok ikke til at være de bedste i 2. divison, men de nye regler er spændende, så dem venter vi spændt på, siger Jonas Lyskjær.

Ambitionen om at nå oprykningsspillet kræver rigtig meget af de unge spillere, som træner mindst én gang om dagen og nogle gange to for at kunne være med på det høje niveau.

- Det er et højt niveau, vi spiller på nu, og det kræver meget af dem. Der er morgen træning, inden de skal i skole, og flere dage med aftentræning. Så er der kampe og stævner næsten hver weekend, så de kan ikke have et fritidsjob. Det kræver en stærk fysik, og herrerne skal lære at håndtere, at det er hårdt at spille herresingle. Det kræver tålmodighed, og det vigtigste er, at de bliver modne. En badmintonspiller topper først i midten af 20'erne, siger Jonas Lyskjær.

Den første kamp i denne sæson spilles på hjemmebane i Arena Aabenraa på lørdag den 8. september klokken 14.

Sønderjyllands bedste badmintonhold siger farvel til stortalent og goddag til slovak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce