Den store mester skal begynde helt forfra

55-årige Mario Simioni har tidligere fejret store triumfer som SønderjyskE-træner. Nu er han tilbage efter fem år, hvor han har været træner i Bolzano i Italien og i Herning og Frederikshavn. De seneste jobs har dog ikke kastet guldmedaljer af sig. Foto: Niels Husted/Scanpix

Den store mester skal begynde helt forfra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov har hevet guldtræner Mario Simioni tilbage i folden, er det ikke i sig selv en garanti for succes. Onsdag venter sæsonens første træningskamp, når Mark Pederson og Esbjerg Energy kigger forbi SE Arena i Vojens.

En niendeplads og en sjetteplads.

Det er ikke hverdagskost, at SønderjyskE klarer sig så dårligt i isligaen, men det har ikke desto mindre været tilfældet i de seneste to sæsoner.

Men nu har sportschef Kim Lykkeskov hentet den mest succesrige træner i klubbens historie tilbage til Vojens - og dermed er der naturligvis også forventninger om ny succes.

Mario Simioni var senest træner i SønderjyskE fra december 2004 frem til foråret 2013, og i den periode gjorde han klubben til mester ikke færre end fire gange.

- Nu er vi i en situation, hvor vi skal tilbage til de gamle dyder med stenhårdt arbejde af alle mand. Det er det, vi igen skal stå for.

- Vi skal have tingene bygget op igen, og den slags kræver tålmodighed - også selvom Mario er tilbage som træner, understreger Kim Lykkeskov.

Men det er vel forståeligt, hvis fansene igen begynder at drømme efter et par sløje sæsoner?

- Selvfølgelig. Vi vil jo alle sammen tilbage, hvor det for alvor er sjovt, men den slags sker jo ikke med et fingerknips. Mange andre hold har den samme målsætning som os, siger sportschefen, der i første omgang går efter en top seks-placering, der giver direkte adgang til slutspillet.

Onsdag skøjter SønderjyskE så ind til den første af en stribe træningskampe frem mod premieren i ligaen om en måned i Rødovre.

Modstanderen er Esbjerg Energy, og det besøg glæder Lykkeskov sig til.

- Alting sidder på ingen måde i skabet endnu, men jeg fornemmer helt klart, at vi har fået sammensat en fin trup, hvor alle mand trækker i samme retning.

Også i Energy-lejren glæder cheftræner Pederson sig til at komme i gang.

- Og det passer mig perfekt, at vi møder SønderjyskE. Det er altid gode og intense kampe, hvor der bliver givet og taget.

- Jeg kan også mærke på spillerne, at de gerne vil i gang. Sommertræning og de første træningspas på isen er jo ikke altid det mest fantastiske, lyder meldingen fra Pederson.

Træningskamp
Onsdagens træningskamp i SE Arena i Vojens mellem SønderjyskE og Esbjerg Energy begynder kl. 19.00, men allerede kl. 17.55 præsenteres SønderjyskE's trup til den kommende sæson inde på isen. Billetprisen er 40 kroner.

Turneringen indledes fredag den 14. september, hvor SønderjyskE skal til Rødovre, mens Esbjerg Energy tager imod Herlev.

Den store mester skal begynde helt forfra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce