Nanna er den bedste debattør i Danmark - sådan gik det til

Nanna Bonde elsker at debattere, fordi hun mener, at god og saglig debat kan være med til at rykke samfundet i en bedre retning. Hun stiller op som en af kandidaterne for SF i Vejle til næste folketingsvalg. Foto: Yilmaz Polat

Nanna er den bedste debattør i Danmark - sådan gik det til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tredje gang blev lykkens gang, da Nanna Bonde fra Tønder tidligere på sommeren vandt Danmarksmesterskabet i debat på Bornholm.

Er SU'en for høj? Er kontanthjælpen for lav?

Det var blandt emnerne, da 32 diskussionslyste unge tidligere på sommeren deltog ved DM i debat til Folkemødet på Bornholm.

For tredje gang stillede Nanna Bonde, der er folketingskandidat for SF i Vejle men født og opvokset i Tønder, op til konkurrencen. Og her lykkedes det hende at gå hele vejen, efter hun vandt over den konservative debattør Anders Krojgaard Lund i finalen.

Deltag i den offentlige debat - Tre råd fra Nanna Bonde
  1. Opsøg dine interesser. Søg hen i et fællesskab, hvor der er nogle, der deler de holdninger, som du selv har. Det behøver ikke nødvendigvis at være et politisk parti, det kan også være en interesseorganisation - og de findes for alt.
  2. Insister på din demokratiske ret til at blande dig i den offentlige debat.
  3. Insister på, at debatten skal være saglig og faglig - og sig fra, hvis du oplever ekstremisme i debatten.

Blander fakta og følelser

Dermed kan Nanna Bonde kalde sig Danmarks bedste debattør. I hvert fald hvis man skal man måle det ud fra den årlige konkurrence, der arrangeres af Politiken og Dansk Ungdoms Fællesråd.

- Man bliver en dygtig debattør, hvis man på en god måde kan flette fakta og følelser sammen. Jeg tror, jeg vandt, fordi det lykkedes mig at blande statistik og den personlige historie på en overbevisende måde, fortæller Nanna Bonde.

Indigneret ved social uretfærdig

Undervejs i konkurrencen fik hun ellers kritik af dommerne, da hun virkede lidt for vred.

- Ja, jeg kan godt blive vred - eller indigneret vil jeg nærmere kalde det - når jeg oplever social uretfærdighed. Jeg bliver let revet med, hvis jeg synes, at folks holdninger er uretfærdige over for nogle mennesker, siger hun og tilføjer:

- Men jeg er blevet bedre til at kontrollere det og tage pusten ud af en debat, hvis den kører på et højtråbende plan.

Nanna Bonde er den blot anden kvinde til at vinde DM i debat, der i alt har været afholdt otte gange.

Nanna er den bedste debattør i Danmark - sådan gik det til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce