Vladislav Tretiak, Viacheslav Fetisov and Vladimir Krutov fejrer, at de har vundet VM i ishockey i 1983 for Sovjetunionen. De var alle en del af det legendariske sovjetiske landshold, og det legendariske CSKA Moskva, der tog til Esbjerg. Foto: Ritzau/Scanpix

Tilbageblik: Da Den Røde Hær tromlede Esbjerg IK

Over en weekend i november 1988 oplevede det esbjergensiske ishockeypublikum noget af det bedste, spillet kan byde på. Det legendariske CSKA Moskva kom på besøg i Europa Cuppen. Esbjerg IK tabte 1-21. Men publikum og spillere fik en oplevelse for livet.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Historiske kampe fra landsdelen
JydskeVestkysten ser over fem weekender tilbage på nogle af de største, mest mindeværdige kampe, der er blevet spillet i landsdelen.Nogen har været mindeværdige på grund af begivenheden og præstationen. Andre har været mindeværdige på grund af oplevelsen og spillet.

Kampene er:

EfB-Gremio

Esbjerg IK-CSKA Moskva

KIF Kolding-Montpellier

Haderslev FK-OB

SønderjyskE Ishockey-AaB
Kampen kort
Det var nogle af spillets største, der landede i Esbjerg for at spille ishockey. CSKA Moskva vandt alt, holdet kom i nærheden af i flere årtier. Og nu skulle det spille tre kampe i Europa Cup'en for Mesterhold i Esbjerg.CSKA Moskva var vant til at vinde store sejre, så for russerne var der intet ekstraordinært 21-1 sejren over Esbjerg IK. Men for de esbjergensiske spillere og fans var det noget særligt at opleve verdensstjernerne på nærmeste hold.

Særligt for Lars Bjerrum, der scorede EIK's eneste mål.
Annonce