Tine Bruhn har fulgt sit hjerte ind i jazzen

Tine Bruhn er hjemme i grænselandet for at optræde som jazz-sangerinde, for det er en genre, der står hendes hjerte meget nært. Foto: Timo Battefeld

Tine Bruhn har fulgt sit hjerte ind i jazzen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik: Jazz-sangerinde Tine Bruhn med rødder i Flensborg og adresse i New York optræder torsdag hos Den gamle Skomager i Gråsten netop tilbagevendt fra Copenhagen Jazz Festival.

GRÅSTEN: The Queen is in Town and so are we. Dronningen er i byen, og det samme er vi - står der at læse på jazz-sangerinde Tine Bruhns hjemmeside. Når dronningen er blevet modtaget i Gråsten på torsdag, optræder sangerinden med rødder i Flensborg en halv time senere hos Den gamle Skomager et stenkast fra Torvet, hvor majestæten ankommer - uden sammenligning i øvrigt.

40-årige Tine Bruhn er barn af grænselandet. Hendes forældre bor i Flensborg, og hun kalder sig selv dansk. Som ung student optrådte hun i koret Kvart i Fire og fortsatte i halvt professionelle kor i hjembyen. Da hun forsøgte sig med jazz, var hendes skæbne beseglet. Hun har aldrig sluppet genren, selv om det kan være et hårdt metier. Hun tog til USA med sin daværende kæreste og tog en bachelor på Burklee College i Boston.

- Min kæreste ville gerne studere filmmusik i Los Angeles, men vi havde ikke råd og endte i New York. Der er jeg blevet. Det er byen for folk, der gerne er i jazzen. Man skal gøre det, man er glad for. Hvis jeg ikke havde prøvet, ville jeg med sikkerhed have fortrudt, jeg ikke gjorde det, siger sangerinden, der går meget ud om aftenen i den amerikanske storbymetropol - enten for at høre jazz og være sammen med vennerne eller i forbindelse med sit arbejde som manager i en restaurant.

Hun er netop hjemme på sommerferie og har optrådt på Copenhagen Jazz Festival sammen med Bjarne Roupé og Anton Boisen Langbæk. Jazzlivet er ingen stjernetilværelse som feteret solist, der kan vælge og vrage. Tine Bruhn sætter selv sine jazz-hold, når hun optræder. Hun går efter de bedste musikere og har fået fine anmeldelser af sine to albums "Entranced", der kom i 2009, og "Nearness" fra 2013.

- Måske skal jeg overveje at udgive en tredje, filosoferer hun på terrassen hos Den gamle Skomager, hvor hun torsdag er på scenen med Jesper Hindø på bas og Hans Jørgen Julius på guitar.

Jazz-liv
40-årige Tine Bruhn har optrådt med jazzens allerstørste navne som Alex Riel, Benito Gonzales, Joel Holmes, Corcoran Holt, Joe Blaxx, George Burton, Anthony Wonsey og Johnny O'Neal, Bjarne Roupé, Bo Stief, Jakob Mark, Morten Ankarfeldt, Janus Templeton, Marco Panascia, Rob Duguay m.fl. I august optræder hun to gange på Mols Kroen med Samuel Hejslet på saxofon og Kjeld Lauritzen på hammon. Som jazz-sangerinde og musiker kan man ikke tillade sig at være kræsen, så hun optræder både på cafe, kro og restaurant og underholder også ved lejlighed til private fester. På lørdag leverer hun loungejazz til Guderup ringridning også sammen med Jesper Hindø og Hans Jørgen Julius og med Chris Falkenberg på trommer.
På torsdag modtages dronningen i Gråsten, og et stenkast derfra synger Tine Bruhn jazz sammen med Jesper Hindø og Hans Jørgen Julius på en festlig sommerdag i slotsbyen.
Foto: Timo Battefeld
På torsdag modtages dronningen i Gråsten, og et stenkast derfra synger Tine Bruhn jazz sammen med Jesper Hindø og Hans Jørgen Julius på en festlig sommerdag i slotsbyen. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Trang til et skifte

- Jeg var lidt træt af mindretallet, fortæller hun om sin tid efter studentereksamen.

Det er et kendt fænomen. Netop på det tidspunkt kan unge, der er flasket op med den definition godt løbe lidt sur i forventninger og identitetspørgsmål. Det hjælper at få tingene lidt på afstand. Det har Tine Bruhn fået.

- Jeg har netop fejret 20 års jubliæum derovre, så jeg har faktisk levet halvdelen af mit liv der, siger hun selv let forundret.

Hun forestiller sig ikke at lade storbyen bag sig, men hendes ophold i det hjemlige grænseland bliver efterhånden længere. Hun har også flere engagementer, når hun er her.

- Måske kan jeg kombinere det at synge med at undervise og være halvdelen af året hvert sted, filosoferer hun.

Holdgkin kræft som 30-prig

En kræftsygdom for ti år siden bestyrkede hende i at gå jazz-vejen.

- Jeg fik Hodgkin kræft, som kræft i lymferne. Jeg var netop blevet sygeforsikret i USA og fik den bedste behandling og de bedste læger. Havde jeg ikke været forsikret, ville jeg have været nødt til at komme hjem. Som jeg synger i min svenske sang "Har du det trist, er du min ven. Vil du leve, så gør det nu", konkluderer jazz-sangeringen med cafe- og festivalscener som kærkomne steder at være.

Tine Bruhn har fulgt sit hjerte ind i jazzen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce