Hamlet på Kronborg: Ferie med en dysfunktionel familie

Kronborg Slot er bygget i 1588. Det ligger i Helsingør, hvor sundet mellem Danmark og Sverige er smallest. Rigdommene på slottet kommer af tolden, man opkrævede blandet sejlere, der skulle gennem Øresund til Østersøen. Foto: Colourbox

Hamlet på Kronborg: Ferie med en dysfunktionel familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronborg omdannes til Hamlets univers hele sommeren. Slottets gæster møder prinsen, hans dramatiske familie, fjender og alle intrigerne, mordene og hævntørsten, når Hamlet Live spiller hver dag fra 10 til 17.

Danmarks mest berømte dysfunktionelle familie åbner deres slot for besøgende, når Hamlet Live spiller på Kronborg Slot. Besøgende vil blive vidne til Hamlets eksistentielle grublerier om at være eller ikke være, hans drab af Polonius i Dronning Getrudes kammer og den ultimative fægtescene, der ender med, at alle falder døde om af forgiftede sværd og vin.

Hamlet Live er et totalteater, der vil involvere gæsterne, som kan sammensætte deres egne Hamlet-oplevelser ved at gå på opdagelse i karakterernes hverdag mellem de dramatiske scener, stille spørgsmål og dermed selv finde ud af, hvad der lurer bag facaden i familien på det smukke slot. Man kan se på, mens kong Claudius slapper af fra magtspil og intriger over et skakspil. Man kan få et glimt af Ofelia, der læser kærlighedsdigte om sine elskede prins, eller af Getrude, der pynter sit kammer for at imponere sin nye mand. Og måske giver Laertes et par lektioner i langbueskydning på slottes store træningsbane.

- Slottets gæster skal have en oplevelse af at være en del af Hamlets hverdag på Kronborg. En 360 graders oplevelse, hvor man selv har taget del i morskaben, er tit mere mindeværdig. Derfor har det i år været vigtigt for os, at karaktererne og vores gæster taler mere sammen. På den måde får vores besøgende en fornemmelse af, hvordan hverdagen ville have været i Shakespeares drama, siger Mikael Rasmus Nielsen, der er slotsforvalter på Kronborg Slot.

Hamlet Live foregår på engelsk, men arrangørerne mener ikke, at kendskab til sproget er en forudsætning for at få noget ud af oplevelsen. Teateret spiller hver dag fra 10 til 17 frem til 31. august.

Kronborg
I 1588 blev renæssanceslottet Kronbrog opført på toppen af Sjælland, hvor Øresund mellem Danmark og Sverige er smallest. Det blev brugt til at inddrive told for passage i sundet, og i slottets storhedstid nød kong Frederik 2. godt af de nemme indtægter. Hans hofliv gjorde slottet kendt langt ud over landets grænser.Og i 1601-03 blev det rammen om William Shakespeares fortælling om den danske prins Hamlet og hans voldsomt dramatiske familie.

Hamlet er dog ikke den eneste myte knyttet til Kronborg, der huser Holger Danske og Frederik 2.s drøm om Europas smukkeste dansehaller.

Kronborg Slot er udnævnt til verdensarv af Unesco.

Planlæg dit besøg på hjemmesiden: kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.

Hamlet på Kronborg: Ferie med en dysfunktionel familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce