Se og lyt: Syngende pilot laver VM-sang

Efter mere end en menneskealder som pilot vil Fleming Gammelholm fra Hørup nu i stedet leve af at spille musik. Foto: Claus Thorsted

Se og lyt: Syngende pilot laver VM-sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 35 år som pilot har Flemming Gammelholm parkeret flyet for at satse på en musikkarriere. Fredag udgiver han en VM-sang.

Hørup: Mangeårig pilot Flemming Gammelholm har fulgt sine drømme og droppet det faste job i luften. I stedet tager han nu rundt som sanger og underholder til fester, i foreninger og på institutioner.

- Jeg har altid spillet. Det er min store passion. Jeg har det rigtig godt, når jeg optræder. Jeg giver noget af mig selv og møder glade mennesker, siger Flemming, der til oktober runder de 60.

I 35 år har han været pilot alene 21 år hos Cimber Sterling, ind til selskabet gik konkurs i 2012. Allerede dengang overvejede den mangeårige fritidsmusiker og forsanger i bandet Night Buzz samt Elvis-imitator at skifte levevej.

- Det har da krævet mange tanker, søvnløse nætter og mod at tage skridtet. Jeg skulle tænke mig grundigt om - også i forhold til det økonomiske.

Flemming er i øjeblikket er ved at finpudse sin egen VM-sang "Vi er de bedste". Den 15. juni bliver den indspillet i studiet og samme dag rundsendt til radiostationer.

- De musikere, som skiller sig du fra mængden, skriver selv. Hvis jeg skal slå mit navn fast, er det nemmere, hvis jeg også har egne numre.

Den syngende pilot
59-årige Flemming Gammelholm er oprindeligt uddannet elektriker, men fik smag for de højere luftlag, da han begyndte at springe med faldskærm i 1982. Han tog først et motorflyvercertifikat og i 1988 et erhvervscertifikat. De første år fløj han taxakørsel, reklameslæb og fugletælling hos North Flying i Aalborg. I 1991 kom han til Cimber Sterling, hvor han var styrmand ind til selskabet gik konkurs. Herefter kom han til Cimber, og da det blev solgt til SAS, videre til Jet Time, hvor han sluttede i september sidste år.
For første gang i sit lange musikliv, skriver Flemming nu egne numre. Han er blandt  ved at lægge sidste hånd på en VM-sang. Foto: Claus Thorsted
For første gang i sit lange musikliv, skriver Flemming nu egne numre. Han er blandt ved at lægge sidste hånd på en VM-sang. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

Det rette tidspunkt

De seneste år har Flemming været hos Jet Time, hvor han arbejdede deltids med base i København. 14 dage i luften og 14 dage hjemme med fuld knald på musikken. Han var dog en af mange, der blev fyret inden jul 2016, da SAS ikke forlængede deres kontrakt hos Jet Time.

Han kunne godt have fortsat hos flyselskabet Nordic, som SAS hyrede i stedet, men det ville have været uden deltidsordningen. September sidste år tog han den store beslutning og forlod flybranchen.

- Hvis det skulle være, så skulle det være nu. Mine to børn er voksne nu, så jeg har kun mig selv at skulle forsørge, siger Flemming, der er opvokset i den lille by Haverslev syd for Aalborg.

- Som lille dreng kunne jeg sidde i timevis at lytte til plader fx Bjørn Tidmand, Gustav Winckler og Four Jacks hjemme hos min mormor og morfar, siger Flemming, hvis forbilleder i dag er navne som Phil Collins, Cliff Richard, Michael Bolton, Beatles, Lis Sørensen og Lars Lilholt.

På forældres foranledning begyndte han som 11-årig med klaverundervisning og fik et klaver af sine forældre, som han i dag står i stuen i Hørup.

Flemming Gammelholm er mangeårige fritidsmusiker og forsanger i bandet Night Buzz samt Elvis-imitator. Foto: Claus Thorsted
Flemming Gammelholm er mangeårige fritidsmusiker og forsanger i bandet Night Buzz samt Elvis-imitator. Foto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

Gerne være en stjerne

For første gang i sit lange musikliv, skriver Flemming nu egne numre.

- Jeg har altid haft nemt ved at lave musikken men svært ved teksten. Jeg er meget selvkritisk og har gennem årene krøllet mange blokke papirer sammen.

De første tre numre er blevet skrevet og udgivet. Den ene - "Min Havedam" et nummer med en sjov tekst, der handler om at vælte med sin trillebør ned i havedammen, er strøget til tops på hitlisten hos Radio Sydvest og er nummer to hos Radio Tønder.

- Det har da givet mig mere blod på tanden og appetit på mere, at se folk godt kan lide det, jeg laver, siger Flemming.

Målet er lave et album med 12 numre i alt, som forhåbentlig er færdigt og kommer ud senere på året.

- Jeg vil da bestemt ikke have noget imod at blive en dansktop-stjerne.

Se og lyt: Syngende pilot laver VM-sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce