Mindeord om Helge Skjerning


Mindeord om Helge Skjerning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord om Helge Skjerning

Formanden for Borgerforeningen i Sønderborg, Tage Christensen, skriver følgende mindeord om Helge Skjerning:

Borgerforeningens og Skyttelaugets nestor, æresmedlem Helge Skjerning, er død, 89 år.

Guldsmed Helge Skjerning er absolut den, som har været med længst i Borgerforeningen og Skyttelauget. Han blev indmeldt i Borgerforeningen i 1955 og optaget i Skyttelauget i 1957.

Han var af den gamle skole, den pertentlige forretningsmand, som ikke gik på kompromis med sit guldsmede- og gravørarbejde.

Helge Skjerning var i sit arbejdsliv bogstavelig talt guld værd for Borgerforeningen.

Han har bidraget meget synligt med udstyret til Skyttelauget. I kraft af sit håndværk har han lavet messingbeslagene til paradegeværerne. Desuden har han i en lang årrække fremstillet laugets medaljer, hvor der er indgraveret navne og byvåben. Helge Skjerning har også være generøs, når Borgerforeningen og Skyttelauget har skullet udskifte pokaler, som var overtegnet med navne. Og det var vel at mærke i ægte sølv.

Ved siden har sit gravørarbejde sad Helge Skjerning i mange år ved klaveret, når der var festivitas og store fester i Borgerforeningen. Han yndede at fortælle om de store nytårsfester i Borgerforeningen for 40-50 år siden, hvor der var så mange deltagere, at den ene halvdel festede på Teaterhotellet i Perlegade og den anden halvdel på Sønderborghus.

Helge Skjerning var et meget engageret menneske. Han var formand i Borgerforeningen fra 1972 til 1976. Han var tidligere en habil geværskytte. Han blev således skyttekonge i 1981.

Æret være Helge Skjernings minde!

Foto: Helge Skjerning med kongepokalen, som han selv har skænket til Borgerforeningen.

Mindeord om Helge Skjerning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce