Hellesøe: Min far fandt alt det gode i folk


Hellesøe: Min far fandt alt det gode i folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kai Hellesøe døde pludseligt efter en faldulykke i forlængelse af en koncert i Hørup-Hallen - 66 år gammel. Hans søn, tv-vært og hjernemanipulator Jan Hellesøe, fortæller om en yderst hjælpsom og altid nærværende far, hvis motto var "Husk at være glad".

Sønderborg: Det kunne have været endnu en almindelig lørdag med hyggelig afslutning efter en af de mange koncerter, bandet Haimons har spillet gennem årene.

Det er lørdag den 20. januar, og Kai Hellesøe er ved at pakke sit trommesæt sammen, da han træder forkert og vælter ned bag scenen. Han brækker fire ribben og får et par brud på rygsøjlen og bliver i hast kørt til sygehuset. Tirsdag de 23. januar om morgenen opstår der komplikationer. Kai bliver dårlig, får hjertestop og dør.

- Hele familien var i chok. Det skete så pludselig, var så dramatisk og så er han her pludselig ikke mere, fortæller hans søn, Jan Hellesøe - kendt som tv-vært og hjernemanipulator, som samme dag lagde et foto af sin far og nogle mindeord på facebook:

"Vi er alle i chok, og verden står stille. Han var vores klippe og heldigvis fik han alle børnebørn at opleve som elskede ham højt".

- Han var der bare for sine børnebørn. Lige som han var der for os. Det bliver et kæmpe tomrum, for han var et menneske, der ikke kun favnede sin familie, men engagerede sig i de mennesker han mødte på sin vej, fortæller Hellesøe på en gåtur rundt i de historiske skanser, som omkranser hans hus i Dybbøl.

Han var en meget nærværende far. Altid positiv og forstående over for os. Min idé om at ville leve af trylleri kunne nemt være blevet slået ned, men han var åben for det og opfordrede mig til at prøve det af.
Jan Hellesøe
Kai Hellesøe
Kai Hellesøe, født i Aabenraa og død i Sønderborg 23. januar 2018, 66 år gammel.Uddannet elektriker, men har de seneste mange år arbejdet som serviceteknikker hos et kopimaskinefirma. Han gik på pension i juni 2017.

Trommeslager i bandet Haimons, der i 2015 havde 50 års jubilæum. Desuden ivrig radioamatør.

Efterlader sig hustruen Edith Hellesøe samt børnene Laila og Jan. Desuden fem børnebørn.

Bisættes fra Christianskirken 2. februar.

Motto: Husk at vær glad.

Kopi-Kai

Kai Hellesøe var uddannet elektriker, men arbejdede i mange år som serviceteknikker hos et kopimaskinefirma i Sønderborg.

- Han gik under navnet kopi-Kai og var kendt vidt omkring i mange virksomheder i området, hvor han kom. Han hæftede sig ved andre folks liv, så han kunne spørge ind til og snakke på den nærværende måde. Det gjorde ham meget vellidt. Faktisk så vellidt, at nogle virksomheder kun ville forny deres kontrakt, hvis det var kopi-Kai, der kom hos dem, fortæller Jan Hellesøe.

Vi fortsætter sammen op ad Dybbøl Banke i tæt tåge. Men minderne står klart, og et stikker særligt frem.

- Han var en meget nærværende far. Altid positiv og forstående over for os. Min idé om at ville leve af trylleri kunne nemt være blevet slået ned, men han var åben for det og opfordrede mig til at prøve det af.

- Der er altid en løsning, sagde han. Det gjaldt både lavpraktisk, når han var manden, der kunne reparere en ting med et stykke tyggegummi og i overført betydning, når det gjaldt løsninger på større problemer i livet.

Vær glad

Han positive sind afspejlede sig i hans faste udtryk og motto: "Husk at være glad".

- Det gik også igen på hans telefonsvarer. Han holdt på mange måder både sin familie og andre omkring ham oppe. Han havde et stort overskud, som både vi børn og hans børnebørn heldigvis har nået at opleve. Nu skulle han og min mor til for alvor at nyde deres liv som pensionister. Hans skæbne bør minde os alle om at gøre alt det, vi har lyst til og tilgå verden positivt.

Ved siden af radioamatør var musikken med trommespil en stor del af Kai Hellesøes fritidsliv.

- Vi havde trommesæt i kælderen i mit barndomshjem på Grundtvigs Alle. Helle familien spillede trommer, fortæller Jan Hellesøe. Både han og søsteren Laila spillede da også trommer i Sønderborg Garden.

Men nu er det sidste slag slået. I hvert fald af Kai Hellesøe. Men bisættelsen fredag den 2. februar i Christianskirken bliver med musik.

- Det bliver en kirkehandling helt i min fars ånd med musik. For man skal jo huske at være glad - trods alt. Vi har jo mange gode minder at tænke på.

Hellesøe: Min far fandt alt det gode i folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce