Tiltalt for at voldtage børn: Jeg aner ikke, hvor anklagerne kommer fra

Den 48-årige mand, der står tiltalt for at have voldtaget fire børn, aner ikke, hvor anklagerne mod ham kommer fra. Arkivfoto

Tiltalt for at voldtage børn: Jeg aner ikke, hvor anklagerne kommer fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædofili, blufærdighedskrænkelse og incest er nogle af de ord, som knytter sig til retssagen mod en 48-årig mand, der onsdag startede ved retten i Esbjerg. Manden står tiltalt for at have forgrebet sig seksuelt på fire børn, heraf er to af dem hans egne. Men han nægter sig skyldig. For ham er det nemlig en gåde, hvor anklagerne kommer fra.

Esbjerg: Han siger nej på en helt bestemt måde. Med ekstra langt tryk på n'et og med et helt skarpt og hurtigt j. Resolut. Han lyder sikker i sin sag. Som om de spørgsmål, anklageren stiller, er dumme. Ja, ligefrem er groteske.

- Har du forgrebet dig på hende, spørger hun med fast og gennemborende stemme.

Det er nogle hårde beskyldninger, anklagemyndigheden frembringer denne onsdag i Esbjerg, der ligger så tidligt i januar, at man stadig kan høre nytårsryslernes nasale ekko.

Onsdag startede retssagen mod en 48-årige vestjysk mand, der står anklaget for at have voldtaget, misbrugt og krænket fire piger på mellem 8 og 14 år i en periode på 12 år. To af børnene er hans egne. En anden var hans svigerinde, og den sidste pige er barn af et par, der engang var venner af den tiltalte mands familie.

Men han nægter at have gjort noget som helst.

Sagen kort
En 48-årig mand står anklaget for at have voldtaget, misbrugt og krænket fire børn under den seksuelle lavalder.Det var i første omgang tiltaltes ekskone, og mor til to af pigerne, der meldte sagen til politiet. Siden er der kommet flere anklager mod manden.

Episoderne har fundet sted over en periode på 12 år. Flere af dem i Esbjerg og omegn.

Der er tale om fire piger, der ved tidspunkterne for overgrebene har været mellem 8 og 14 år. De to af pigerne er døtre af den tiltalte mand.

Der er ingen tekniske beviser i sagen, hvorfor kendelsen bliver afgjort på baggrund af vidneforklaringerne.

Den tiltalte mand har siddet varetægtsfængslet siden starten af april, hvor anklagerne dukkede op.

Vigtige vidneforklaringer

Denne dag er det den tiltalte mand, der er på vidneskranken. Her skal han svare på mange spørgsmål. Om hvad der er sket gennem de seneste 12 år. Om sine døtre. Om sin daværende svigerinde. Direkte spørgsmål, der indeholder ord, man normalt ikke forbinder med børn.

Og vidneforklaringerne er vigtige i denne sag. Der er nemlig ingen tekniske beviser. Ingen DNA, der kan afgøre om han taler sandt eller falsk. Så de syv nævninger og tre dommere skal træffe deres beslutninger på baggrund af de forklaringer.

Alligevel sidder han der

Den tiltalte mand har ikke været hjemme i mere end ni måneder. Han har siddet varetægtsfængslet siden starten af april. Men han ser rolig ud, som han står der og snakker med de betjente, der er taget med for at passe på ham. Næsten som om, han alligevel var hjemme.

Men det er han ikke. Han nægter at være skyldig, men alligevel sidder han der. Og hvorfor gør han det, vil anklageren gerne vide. Hvorfor skulle hans børn anklage ham for noget, han ikke har gjort, vil hun vide.

- Det virker da slående, at fire forskellige piger fortæller, at de har været udsat for overgreb af dig. Hvorfor tror du, at de anklager dig, spørger anklageren, mens hun kigger roligt efter hans øjne.

- Jeg aner ikke, hvor det kommer fra. Det er mig en gåde, svarer han inden hun spørger ham igen.

- Så du har ikke gjort nogle af de ting, som de anklager dig for?

- Nej, siger han. På den der helt særlige måde.

Tiltalt for at voldtage børn: Jeg aner ikke, hvor anklagerne kommer fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce