Vi bruger cookies!

jv.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.jv.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Rugbrødsvinder: Hemmeligheden ligger i surdejen

Dennis Andersen vandt med sit proteinbrød, der indeholder 14,4 procent protein. Det er tredje gang, at klosterbageriet har lavet Danmarks Bedste Rugbrød. Hvis alt flasker sig, har bageriet rugbrødet på hylderne allerede i næste uge, forlyder det. Privatfoto

Rugbrødsvinder: Hemmeligheden ligger i surdejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en gang er et rugbrød fra Klosterbageriet kåret som Danmarks bedste. Denne gang er det et proteinbrød med bønner og chia-frø, der løb med prisen.

LØGUMKLOSTER: Endnu en gang har Klosterbageriet præsteret det bedste rugbrød i Danmark. Denne gang er det et rugbrød med masser af protein, der vandt prisen som Danmarks Bedste Rugbrød 2017.

- Det er helt fantastisk. Jeg troede faktisk ikke, at det kunne lade sig gøre, siger Kell Andersen, der 1. november kan fejre sit 30-års jubilæum som bager i Løgumkloster.

Kell Andersen peger på, at konkurrenterne også bliver bedre, så der skal løbes stærkt, hvis man skal blive ved med at være forrest.

Proteinbrødet er bagt med hvide bønner og chia-frø.

- Det er superkost, siger Kell Andersen om brødet, der faktisk er bagt af sønnen Dennis.

Børn spiser dobbelt så meget fuldkorn som i år 2000
Vi er i fuld gang med at skaffe bønner, men der går nok 14 dage, før vi har rugbrødet på hylderne.
Kell Andersen, bagermester, Klosterbageriet

Skuffe kunder

Dennis Andersen havde på lige fod med sin far og storebror, Michael, indsendt brød til konkurrencen, mens de to andre ikke nåede helt til tops, så formåede proteinbrødet, der er udviklet til en forretningskæde at slippe både gennem de indledende runder og videre til finalen, hvor det altså blev kåret som det bedste af 10 brød i rugbrødskategorien.

Alle ingredienserne til brødet fremgår nu af Danmarks Bedste Brøds officielle hjemmeside. Men det får ikke Kell Andersen til at ryste på hånden. For ingen af konkurrenterne kan efterligne surdejen, der indgår i proteinbrødet og de tidligere vinderrugbrød, kartoffelrugbrødet og det gl. sønderjysk fuldkornsrugbrød.

- Hemmeligheden er vores måde at lave surdej på, siger bagermesteren, der må skuffe potentielle rugbrødsvinderkunder. For rugbrødet er endnu ikke at finde i bagerbutikken.

1000 brød

Der går endnu et par uger, før produktionen når så vidt. Blandt andet har Klosterbageriet haft et hyr med at skaffe hvide bønner nok - og finde en mølle - der kan kværne de stenhårde bælgfrugter.

- Vi er i fuld gang med at skaffe bønner, men der går nok 14 dage, før vi har rugbrødet på hylderne, siger Kell Andersen, der naturligvis er stolt af titlen og potentialet. For selv om rugbrødet er udviklet for en butikskæde, så skal det også sælges i Klosterbageriets forretninger i Aabenraa, Tønder og naturligvis Løgumkloster. Og de skal nok gå som varmt brød.

- Vi forventer at sælge 1000 om dagen. Mindst, griner Kell Andersen.