Sommerferien plager allerede Arriva: Må aflyse en stribe togafgange

Arriva bekræfter, at der i løbet af maj måned har været flere aflyste afgange mellem eksempelvis Tønder og Esbjerg samt Esbjerg til Varde på grund af sommerferie-afvikling hos personalet. Senest onsdag morgen måtte Arriva aflyse to togafgange på strækningerne mellem Tønder og Esbjerg samt Esbjerg og Varde. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.

Sommerferien plager allerede Arriva: Må aflyse en stribe togafgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arriva er allerede ramt af sommerferien, så personalemangel har medført flere aflyste togafgange end normalt på de syd- og vestjyske strækninger. Senest onsdag, da to lokale afgange mellem Tønder, Esbjerg og Varde måtte aflyses.

TOG: Passagerer, der rejser med Arrivas tog i det sydvestlige område, må i øjeblikket væbne sig med tålmodighed.

Mangel på personale i kølvandet på sommerferie-afvikling har i maj måned medført, at Arriva har måttet aflyse en række togafgange i specielt det sydvestjyske område på strækningerne mellem Esbjerg og Tønder samt Esbjerg og Varde. Senest onsdag morgen var den gal igen, da toget fra Tønder mod Esbjerg klokken 8.27 blev aflyst, og ligeledes måtte Arriva aflyse toget klokken 9.53 mellem Esbjerg og Varde.

Kommunikationsmedarbejder Morten Nissum Larsen fra Arriva bekræfter, at Arriva i løbet af maj måned har haft flere aflyste afgange end normalt.  

- Det er rigtigt, at der i maj har været flere aflysninger end i de første fire måneder i år. I maj starter sommerferieperioden, så der er mindre bemanding, hvilket gør os mere sårbare og kan medføre flere aflysninger, fortæller Morten Nissum Larsen og tilføjer, at det er eksempelvis sygdom hos lokoførere i løbet af sommerferieperioden. der pludselig kan ramme enkelte afgange:

- Det er ikke hver sommer, det sker, men vi har oplevet det før, erkender han.

I maj starter sommerferieperioden, så der er mindre bemanding, hvilket gør os mere sårbare og kan medføre flere aflysninger.
Morten Nissum Larsen, kommunikationsmedarbejder hos Arriva.
Arriva
Arriva kom ind på det danske togmarked i 2003 efter at have vundet danmarkshistoriens første togudbud: udbuddet af den regionale togtrafik i Midt- og Vestjylland.Arriva genvandt kontrakten i 2009 og står således for togdriften frem til 2020, hvor strækningerne skal sendes i udbud igen.

Arriva kører tog på strækningerne Aarhus-Skjern, Aarhus-Struer, Struer-Thisted, Struer-Skjern, Esbjerg-Skjern, Esbjerg-Niebüll og på Vestbanen mellem Varde og Nr. Nebel.

Surt for passagererne

Morten Nissum Larsen fortæller, at Arriva især vælger at lade aflysningerne ramme mindre befolkede tog som eksempelvis strækningerne mellem Tønder, Esbjerg og Varde, mens strækningerne til og fra større byer som Herning og Aarhus typisk går fri.

- Vi forsøger at fordele det jævnt, så aflysningerne går ud over færrest mulige passagerer, tilføjer han.

Mens Arriva de første fire måneder har kørt med en rettidighed på mellem 99,4 og 99,6 procent, fortæller kommunikationsmedarbejderen, at de aflyste afgange foreløbig i maj har medført en rettidighed på 98,7 procent.

- Så der har været et lille dyk, og det er jo surt for passagererne., fortæller Morten Nissum Larsen og tilføjer om forventningerne til resten af sommeren:

- Forventningen er, at sommeren forløber, som den plejer at gøre - altså uden for mange aflysninger, fortæller han.

Sommerferien plager allerede Arriva: Må aflyse en stribe togafgange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce