Læserbrev: Den skjulte fabrik på Varde Rådhus


Læserbrev: Den skjulte fabrik på Varde Rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: En aktindsigt viser, at Varde Kommune brugte henholdsvis 44 mio. kr. og 52. mio. kr. i konsulentydelser for henholdsvis 2016-2017. Hertil kommer kommunens interne konsulentgruppe bestående af fire tidligere chefer med en årlig udgift på i alt ca. tre mio. kr. Den største post i konsulentbistanden er til management og HR. Her var beløbet henholdsvis 9.5. mio. kr. og 7.3. mio. kr. i 2017.

Eksempelvis brugte kommunen 644.000 kr. på konsulenter, som målgruppen ignorerede. Ifølge Journalista.dk så var formålet at sikre bedre såkaldt samskabelse i Kommunen. Men selvom alle sejl blev sat til, var det så som så med den opbakning, projektet mødte blandt de lokale virksomheder.

Der blev alligevel afholdt en række moduler, som samlet stod skatteyderne i 644.000 kr. Blandt andet betalte kommunen 96.000, for at to konsulenter kunne stå til rådighed i to dage. Så var forberedelse dog også betalt. Blot som et eksempel.

Varde Kommune ligger pænt højt, når der sammenlignes administrationsudgifter i hele landet. Og ingen kan fremlægge en nøjagtig beregning afbehovet for, at administrative hænder udgør x-antal medarbejdere. Alt sammen fremkommet efter års knopskydning og almindelig standardglidning.

De fleste mennesker - også embedsmænd - vil se vækst omkring sig. Og offentligt ansatte har desuden sjældent nogen subjektiv interesse i besparelser.

Derfor er politisk styring uomgængelig. Ellers vokser den "den skjulte fabrik" med yderligere bureaukrati - til ingen verdens nytte for skatteborgerne.

Læserbrev: Den skjulte fabrik på Varde Rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce