70 år: Gustav Schmidt Hansen

Maskinmester Gustav Schmidt Hansen, Kolding, fylder 31. maj 70 år.

70 år: Gustav Schmidt Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maskinmester Gustav Schmidt Hansen, Kolding, fylder 31. maj 70 år. Han stammer fra Sølsted, udlært som smed på Hans Schmidt, maskinfabrik i Avnbøl.

Værnepligten blev aftjent i marinen. Da han blev hjemsendt, sejlede han i nogle år som ueksamineret maskinassistent, før han læste til maskinmester i Esbjerg og Fredericia. Uddannelsen blev suppleret med en merkonomuddannelse i driftsledelse.

Som maskinmester begyndte han i DFDS, efterfulgt af 21 år i rederiet A.P. Møller, med tjeneste til søs, såvel som i rederiets landorganisationer. Blandt opbygning og idriftsætning af containerfabrikken i Tinglev.

En årrække var han produktionsleder på glasuld fabrikken Isover i Vamdrup, efterfulgt af ansættelse i et norsk bugser og bjærgnings rederi. Karrieren sluttede med to år som maskinmester på Endelave færgen.

Gustav Schmidt Hansen har været brancherådsformand for søfarende maskinmestre i 8 år og bestyrelsesmedlem i maskinmestrenes forening i 20 år, herunder som næstformand i perioden 2007 til 2014.

Han har bestridt adskillige tillidsposter og er nu i ankernævnet for søfartsanliggender, samt i repræsentantskabet for Dansk Sømands-og Udlandskirke, DSUK. Samt søfartssagkyndig dommer ved Sø og Handelsretten og Vestre Landsret.

Politisk er han medlem af partiet Venstre, hvor han i en årrække har været bestyrelsesmedlem og for øjeblikket næstformand i vælgerforeningen i Kolding.

Han er foredragsholder om historiske emner, og er også jævnligt beskæftiget på oplevelsescentret Harteværket i Kolding. Han er i øjeblikket ved at skrive en bog om danske søfolk under Anden Verdenskrig med udgangspunkt i, at 314 maskinofficerer mistede livet til søs på danske og allierede skibe.

70 år: Gustav Schmidt Hansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce