40 års jubilæum: Bageren som skiftede fra dej til drejebænk

Tommy Ustrup, Kolding, har mandag 20. august 40 års jubilæum hos Alfa Laval.

40 års jubilæum: Bageren som skiftede fra dej til drejebænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tommy Ustrup, Munkevænget 223, Kolding, har mandag 20. august 40 års jubilæum ved Alfa Laval.

Bagerlærlingen Tommy Ustrup var lige blevet udlært og nærmeste job lå i Fredericia - men kombinationen af afstanden fra Kolding, natarbejde og ingen bil var håbløs. Så han så sig om efter noget midlertidigt: - Jeg havde regnet med at blive i højst tre måneder til jeg havde fundet et bagerjob, siger han med et smil.

Han havde hørt fra andre i Kolding, at det var en god arbejdsplads, så han søgte uopfordret - men kunne i første omgang ikke bruges: - Jeg var til samtale og blev senere på dagen ringet op og fik at vide, de ikke kunne bruge mig. Men klokken 11.30 næste dag ringede en anden værkfører og spurgte om jeg kunne begynde klokken 12. Og med et smil tilføjer han: - Så blev jeg hængende. Men den var nok ikke gået i dag.

Dermed henviser han til, at han som bager ingen forudsætninger havde for at betjene en drejebænk og ikke vidste, hvad en skydelære var. Men han blev hurtigt oplært bl.a. via kurser og kom i gang. Men det var noget af en omvæltning, når nu han godt kunne lide lugten i bageriet: - Lugten af olie og metal var jeg ikke så vild med. Der duftede anderledes i bageriet, siger han med et smil og føjer til, at siden er arbejdsforholdene blevet forbedret markant.

En rød tråd i de 40 år har været, at Tommy Ustrup har arbejdet på dag- og aftenskift, som har givet tre dages weekend. Og når han ikke ser fodbold eller går tur med hunden, så kan han stadig lave en kransekage.

40 års jubilæum: Bageren som skiftede fra dej til drejebænk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce