Varde Badmintonklub fik ni medaljer til DM

Seks glade vindere. Bagerst fra venstre: Allan Thomsen, Henrik Lykke og Lars Termansen. Forrest fra venstre: Henning Christensen, Louise Thastrup og Louise Termansen. På billedet mangler Jean Christensen. Foto: Chresten Bergh

Varde Badmintonklub fik ni medaljer til DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gik umådeligt godt for Varde Badmintonklub til DM for badmintonspillere over 35 år. Hele ni medaljer blev hentet hjem til Varde.

Varde: 90'er-dancemusikken fra højttalerne bliver suppleret af hårde klask, når fjerbolden rammer ketsjerne, og høje "aaarrrghh" og "yes" fra spillerne. Der lugter af sved i Jacobi-hallen, hvor spillerne er i gang med træning.

Der bliver grinet meget, og i denne uge er der ekstra grund til det. Flere af spillerne har nemlig guld, sølv og bronze i deres tasker. Ved seneste DM for spillere over 35 år fik Varde-klubben hele ni medaljer med hjem. Det var to guldmedaljer, tre sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.

Henrik Lykke fik to af medaljerne. Han er desuden formand for veteranudvalget i Badminton Danmark, der stod for Danmarksmesterskabet. Han mener, der er flere årsager til, at Varde denne gang fik ni medaljer.

DM for badmintonspillere over 35 år
Guld: Louise Thastrup, 35+ dame single. Louise Termansen og Louise Thastrup, 35+ dame double.Sølv: Lars Christian Termansen, 35+ herre single. Allan Thomsen og Lars Christian Termansen, 35+ herre double. Jean Christensen og Henrik Lykke, 50+ i herre double.Bronze: Jean Christensen, 50+ herre single. Henrik Lykke, 50+ mix double. Henning Christensen, 70+ herre single. Henning Christensen, 70+ herre double.
Henrik Lykke er formand for veteranudvalget i Badminton Danmark, men han spiller også i Varde Badmintonklub. Foto: Chresten Bergh
Henrik Lykke er formand for veteranudvalget i Badminton Danmark, men han spiller også i Varde Badmintonklub. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Lige blevet 35 år

En grund er, at han og Jean Christensen har vist vejen ved at spille sig til medaljer i de senere år. Henrik Lykke mener, det har været med til at give andre voksne spillere blod på tanden.

En anden årsag er, at klubben har haft en flok talentfulde spillere, der lige netop i år er blevet 35 år og derfor kan spille med til veteranmesterskabet. Tre af spillerne har spillet sammen, siden de var 13-14 år. Det er Louise Thastrup, Louise Termansen og Lars Termansen.

- Det er dejligt at se, at badminton ikke stopper, fordi man får børn, siger Henrik Lykke.

Noget lignende gælder for Henning Christensen. Han vandt i kategorien 70+. Han er i år fyldt 70 år, så det er første år, han kunne deltage i denne kategori.

Udlandet venter

Med resultaterne til danmarksmesterskabet er der nu åbnet for at deltage i europamesterskabet. Henrik Lykke forklarer, at de otte bedste i landet i hver alderskategori kan deltage i EM, og han er sikker på, at alle medaljetagerne derfor kan komme med, selvom også ranglistepoint spiller en rolle. Ranglistepoint er de point, som spillerne optjener ved turneringer.

Det er dog ikke sikkert, at alle spillerne tager afsted. Det koster nemlig penge, og spillerne skal have fri fra arbejde en hel uge.

Varde Badmintonklub fik ni medaljer til DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce