TM Tønder vinder hektisk udekamp mod Ajax København

TM Tønder er tilbage i spidsen af herrernes 1. division i håndbold efter en hektisk kamp ude mod Ajax København, som bød på masser af udvisninger. Her er det et billede fra seneste hjemmekamp mod Randers. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

TM Tønder vinder hektisk udekamp mod Ajax København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TM Tønder er tilbage i spidsen af herrernes 1. division i håndbold efter en hektisk udekamp i København.

KØBENHAVN/TØNDER: Med TM Tønder i direkte kamp mod Fredericia HK om 1. pladsen og adgangen til ligahåndbold i næste sæson kunne forudsætningerne for tirsdagens udekamp mod Ajax København næsten ikke blive mere spændende - og det mod et storspillende Ajax København, der gik ind til opgøret som ubesejret i de seneste seks kampe.

TM Tønder endte imidlertid med at bringe sig á point med netop Fredericia efter en hård fight i København mod Ajax. Det er især vigtigt op til søndagens hjemmekamp mod netop Fredericia HK.

Kampen i København blev en intens omgang mellem de to mandskaber. TM Tønder fik en god start, men en dobbelt udvisning til Emil Bergholt og Hans Martin Asmussen efter ni minutter gav københavnerne momentum og bragte Ajax København ind i kampen igen.

De to mandskaber fulgtes i det store hele ad i en meget tæt 1. halvleg, hvor TM Tønder hele vejen var tæt på - men ikke rigtigt fik skabt den afgørende forskel. En halvleg, som træner Torben Sørensen kalder stressende:

- Ved ikke om jeg vil kalde det en hård kamp, men det var i hvert fald stressende. Vi havde en lang tur i benene og skulle lige i gang - og det resulterede i, at aftalerne ikke blev holdt. Vi fik stresset os selv, og kom slet ikke ind i det flow, vi plejer at spille med. Det var stresset i forsvaret, angrebet og på bænken, forklarer han.

Kampen blev i det hele taget præget af mange udvisninger:

- Der var masser af udvisninger, og det slog rytmen ud af kampen, især i 1. halvleg. Det betød, at forsvaret ikke blev optimalt.

Kampen i tal
Håndbold, herrer, 1. division, Ajax København - TM Tønder 24-31 (15-14).

Målscorere for TM Tønder: Emil Bergholt 9, Hans Martin Asmussen 4, Felix Kasch 4, Jacob Lyck 4, Ulrik Nøddesbo Eggert 3, Lasse Nikolajsen 3, Lasse Hamann-Boeriths 2, Mathias Møller 1, Casper Rahr Madsen 1.

Topscorer for Ajax København: Minik Dahl Høegh, 6 mål.

2-minutter udvisninger til Tønder: Jeppe Johann Jonasson 3, Emil Bergholt 1, Hans Martin Asmussen 1, Ulrik Nøddesbo Eggert 1, Lasse Nikolajsen 1, Mathias Møller 1, Rolf Ravn 1.

Røde kort: Ulrik Nøddesbo Eggert (TM Tønder), Kasper Nielsen (Ajax København, 3x2 min.), Jeppe Johann Jonasson (TM Tønder, 3x2 min.).

Kampen blev spillet tirsdag klokken 19.00 i Bavnehøj Arena, København. Tilskuertal: 353.

Eggert så rødt

TM Tønder kom ind til 2. halvleg med et helt andet antrit og oplæg, og det satte sig straks på scoringstavlen. Københavnernes topscorer i kampen, Minik Dahl Høegh, trak hurtigt en udvisning, og det blev prompte udnyttet af TM Tønders Felix Kasch, Ulrik Nøddesbo Eggert, Hans Martin Asmussen, Emil Bergholt samt Lasse Nikolajsen på straffekast. Således blev 15-14 vendt til 15-19, og føringen kom aldrig rigtigt i fare.

Og dog: 2. halvleg blev ikke mindre rodet end den første, og Ulrik Nøddesbo Eggert fik markeret sig på negativ vis efter 40 minutters spilletid med direkte rødt, da et sammenstød med en modstander blev takseret hårdt af kampens dommer. Godt ti minutter senere fulgte Jeppe Johann Jonasson trop, da han fik rødt kort i forbindelse med sin tredje 2-minutters udvisning.

Nu venter søndagens meget afgørende direkte opgør mod Fredericia HK i Tønder, og det er en opsat TM Tønder-træner, der nu ser frem til opgøret:

- Nu skal vi hjem og lande efter det her, og så er der fuldt fokus på næste kamp. Vi har to træninger inden, så den skal have fuld skrue nu.

TM Tønder vinder hektisk udekamp mod Ajax København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce