Nyt lokalt tennissamarbejde ser dagens lys

Træningsansvarlig i Ribe Tennis Klub og bestyrelsesmedlem i Jyllands Tennis Union, Frits Rasmussen, er glad for, at det er lykkedes at få et samarbejde i stand med de omkringliggende tennisklubber forud for den kommende udendørssæson. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh

Nyt lokalt tennissamarbejde ser dagens lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det drejer sig om at få flere til at spille tennis og at give flere tilbud til dem, der allerede gør, når tennisklubberne i Ribe, Esbjerg Varde og Fanø går sammen i nyt netværk for at skabe bedre rammer for tennissporten. Første møde afholdes i starten af marts, efterfulgt af første klubarrangement få dage senere i Esbjerg.

Ribe: Det handler blandt andet om fælles aktiviteter for ungdomsspillere og motionister, om trænersamarbejde samt om en generel koordinering af de enkelte klubbers aktiviteter, når en række tennisklubber omkring Ribe og Esbjerg går sammen om at danne et netværk for at øge samarbejdet mellem lokale tennisklubber.

Den første, konkrete udløber af det nye samarbejde ses allerede to dage efter det første møde, når U10- og U12-spillere fra Ribe Tennis Klub og Esbjerg Tennis Klub mødes i Esbjerg 3. marts til en god tennisdag med spil, øvelser og socialt samvær under ledelse af den nye cheftræner i Esbjerg Tennis Klub, Alexander Hansen.

- Vi har i Ribe Tennis Klub fået flere nye medlemmer over de senere år, og vi har i samme periode haft lysten til at samarbejde med omegnsklubberne for at give alle medlemmer flere muligheder. Ikke fordi vi i Ribe Tennis Klub ikke kan spille selv, men fordi det giver flere muligheder, hvis vi eksempelvis kan lave fællestræning for børn i Esbjerg, spille en hyggelig motionistturnering en aften i Varde eller måske gøre mere brug af ETK's nye, dygtige cheftræner, der allerede er aktiv i samarbejdet, siger træningsansvarlig i Ribe Tennis Klub, Frits Rasmussen, der samtidig er bestyrelsesmedlem i Jyllands Tennis Union.

Ribe Tennis Klub har flere år forsøgt at få et samarbejde op at stå, men det er trods mange gode intentioner blevet ved forsøget, men i denne sæson ser det ud til at lykkedes, når indtil videre Ribe Tennis Klub, Varde Tennis Klub, Esbjerg Tennis Klub mødes i Ribe 1. marts, mens også Fanø Tennisklub er inviteret med.

Højt prioriteret
Klubsamarbejdsområderne er blevet et af JTU's højest prioriteret indsatsområder, og fra Jyllands Tennis Union vil klubkoordinator Thomas Jacobsen holde møder i hvert af de 14 klubnetværk, der skal understøtte udvikling dels gennem aktivitetsudbud og dels gennem organisatorisk støtte ved at inspirere og yde bistand til at klubudvikling.

Rimelig afstand

Med til mødet er også klubkoordinator Thomas Jacobsen fra Jyllands Tennis Union, og her har man i forbindelse med en ny strategi ved flere lejlighed givet et ønske til kende om at skabe lignende, lokale netværk over hele Jylland. JTU's intention er at danne 14 klubnetværk, hvor planen er, at der for hvert netværk udarbejdes en aktivitetsplan, og det er netop Frits Rasmussen fra Ribe, der er ansvarlig for området omkring Ribe og Esbjerg.

- Vi håber, at etableringen af disse netværk kan inspirere til, at klubber begynder at invitere spillere fra andre klubber til tennisspil, for alt dette drejer sig i bund og grund om, at vi gerne vil have flere til at spille tennis, og at dem, der så spiller, kan få flere muligheder inden for en rimelig, geografisk afstand, siger Frits Rasmussen, der håber, at tiltaget vil blive godt modtaget blandt lokale tennisklubber.

Nyt lokalt tennissamarbejde ser dagens lys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce