Flere initiativer skal få de unge på fodboldbanen

Hviding IF arbejder på at udfylde hullerne i ungdomsrækkerne, så der fremover også er en fødekæde af lokalespillere til seniorholdet. Arkivfoto: Lars Johansen.

Flere initiativer skal få de unge på fodboldbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hviding IF arbejder hårdt for at få flere unge mellem U15 og U17 på fodboldbanen. Første initiativ var søndagens åben klub.

Hviding: Efterskoler og mange andre tilbud hiver i de unge. Formår sportsklubber og idrætsforeningerne ikke at holde fast i de unge eller tiltrække nye spillere, kan det betyde huller i årgangene og på længere sigt en manglende fødekæde for klubbernes seniorhold. I sidste ende også på antallet af ildsjæle i foreningerne.

Den situation forsøger de at ændre på i Hviding IF, hvor søndagens åben klub er blandt de første træk i kampen om at få flere unge i U15 og U17-årgangene tilbage på fodboldbanen.

- Vi vil gerne have startet det op igen. Det er en svær opgave, men vi skal forsøge at forfølge det. Det har været for stille i for lang tid, fortæller formanden for fodbold ungdom i Hviding IF, Jeppe Stokbæk.

Det er ikke kun med henblik på at få spillere på holdet her og nu, at man tager affære i Hviding. Det er også med henblik på at holde liv i foreningslivet på længere sigt.

- Vi vil gerne give nogle videre og sende dem op og have dem til at blive herude og blive en del af foreningslivet, så vi skal komme mere på banen og tage initiativet, fortæller Jeppe Stokbæk.

Vi vil gerne have startet det op igen. Det er en svær opgave, men vi skal forsøge at forfølge det. Det har været for stille i for lang tid.
[b]Jeppe Stokbæk, formand for fodbold ungdom i Hviding IF.[/b]

U15-hold på vej

- Nu må vi se, om der kommer nogen, lød det spændt mellem arrangørerne, da der blev gjort klar til søndagens åben klub i Hviding IF.

Selvom fremmødet på en kold januardag ikke var stort, så var der tilgang af seks unge spillere, der er klar til at trække i Hviding-trøjen.

Der er også en stor tro på, at man i Hviding IF til denne sæson kan stille med et U15-hold - og fra sommeren også et U17-hold, når de yngre årgange rykker op. Fødekæden og hullerne imellem årgangene er dermed så småt ved at blive udfyldt.

Initiativerne skal gerne fortsætte efter åben klubarrangementet, så der kan komme flere unge spillere på banen.

- Vi har fået lavet nogle målsætninger, sat årstal på for hvornår de skal være opfyldt og få fundet ud af, hvem der skal lave det, siger Lars Jørgensen fra fodboldudvalget i Hviding IF.

Flere initiativer skal få de unge på fodboldbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce