EfB udskifter trænerstaben efter to nedrykninger i foråret

Erik Madsen bliver ikke manden, der skal forsøge at få EfB's bedste amatørhold tilbage i danmarksserien. Arkivfoto: Lars Johansen.

EfB udskifter trænerstaben efter to nedrykninger i foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ovenpå to nedrykninger til EfB's bedste og næstbedste amatørhold skal tingene vendes på hovedet på Gl. Vardevej, hvilket i første omgang betyder udskiftninger på trænerposterne.

Esbjerg: Der er skiftetid på Gl. Vardevej, hvor EfB udskifter trænerstaben i seniorafdelingen.

Den esbjergensiske fodboldklub, der indkasserede to nedrykninger i foråret, hvor både danmarksserieholdet og serie 2-holdet rykkede ned, udskifter cheftrænerne på de forskellige seniorhold i håb om, at nye øjne kan være med til at vende tingene.

EfB - efteråret 2018
EfB stiller til efterårssæsonen 2018 med fire seniorhold, der spiller i jyllandsserien, serie 3, serie 4 og serie 5.Ifølge JydskeVestkystens oplysninger bliver det Jakob Auerbach, der tidligere har været assistenttræner på danmarksserieholdet, samt stået i spidsen for EfB's andethold, der skal tage over efter Erik Madsen som cheftræner på førsteholdet.

Træner ærgrer sig

Blandt de nu tidligere EfB-trænere er Erik Madsen, der stod i spidsen for danmarksserieholdet. UEFA A-licens træneren førte EfB tilbage til danmarksserien, da han overtog holdet, en opgave som den kommende træner også får til opgave, da esbjergensernes tyndt besatte hold måtte se sig rykke ned efter to sæsoner i bunden af danmarksserien.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke var en del af deres planer efter sommerferien. Jeg ville gerne have arbejdet videre med de her unge. Det ærgrer mig helt vildt, at jeg ikke kan være med til at bygge noget nyt op igen, siger Erik Madsen.

- Vi meddelte Erik, at vi har brug for at vende det hele på hovedet i seniorafdelingen og få nogle nye øjne på det, så vi kan få en mere homogen gruppen, siger EfB-formand Søren Copsø.

Den nye mand i spidsen for EfB's bedste amatørhold overtager ligesom Erik Madsen dermed førsteholdet i jyllandsserien. Det bliver dog noget sværere at gøre kunsten om en oprykning til danmarksserien efter, da de blåstribede fra Gl. Vardevej allerede har sagt farvel til profiler som topscorer Jakob Riber, anfører Rasmus Copsø og backprofilen Kristian Skov, der alle er skiftet til SGI/SSK, mens Tommy Løvenkrands er stoppet.

Nytænkning og nye strategier

Ligesom flere af de andre klubber i Esbjerg Kommune kæmper EfB med frafald og fastholdelse hos især seniorspillerne, hvilket går ud over træningen og dermed også resultaterne. Det blev tydeliggjort, da danmarksserieholdet i foråret måtte melde afbud til en kamp, da man med blot ni mand ikke kunne stille hold til udebanekampen mod B1913. Der kæmpes derfor på at få vendt den udvikling.

- Det er svært i seniorafdelingen. Jeg tror, at man er nødt til at udvikle nogle nye strategier. Den måde man altid har gjort det på, virker måske ikke med de nye generationer, siger Søren Copsø.

Om den nye strategi indeholder træningssamlinger på tværs af klubber, er EfB-formanden ikke afvisende overfor.

EfB udskifter trænerstaben efter to nedrykninger i foråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce