Vorbasse og Hejnsvig slår seniorfodbolden sammen

Fodboldspillerne fra Vorbasse rykkede i efteråret 2017 ud af serie 3 - blandt andet efter at have fået klø af Billund. Fra i år stiller Vorbasse Boldklub fælles hold med naboerne fra Hejnsvig IF. Arkivfoto: Keld Stampe.

Vorbasse og Hejnsvig slår seniorfodbolden sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hejnsvig IF og Vorbasse Boldklub har i mange år arbejdet sammen om ungdomsfodbold. Det samarbejde bliver nu udvidet, så klubberne fra i år stiller fælles seniorhold.

Vorbasse/Hejnsvig: Efter i mange år at have været lokalrivaler skal fodboldspillerne i Vorbasse og Hejnsvig nu vænne sig til at spille på hold sammen.

Fodboldklubberne i de to byer har allerede i flere år arbejdet sammen og stillet fælles hold i ungdomsrækkerne, og i år hopper seniorafdelingerne med på vognen. Når forårssæsonen bliver skudt i gang, stiller de to klubber op med et fælles hold.

- Det bliver sværere og sværere at opretholde seniorfodbold i lokalsamfundene. Så vi mente, det var en god mulighed at samarbejde nu for at sikre seniorfodbolden i fremtiden. Ellers kan vi frygte, at nogle af vores spillere ender i Vejen, og at dem fra Hejnsvig ender i Billund eller Grindsted, og så vil der over tid ikke være seniorfodbold i Vorbasse og Hejnsvig, fortæller Torben Due, som er formand for Vorbasse Boldklub.

Vorbasse/Hejnsvig
Vorbasse Boldklub og Hejnsvig IF har i flere år stillet fælles hold i ungdomsrækkerne fra U11 og opefter.Fra denne forårssæson vil også seniorerne i de to klubber stille op som fælles hold.

Der er dog ikke planer om, at de to foreninger i de to byer bliver fusioneret.

To hold i serie 4

I 2017 har Hejnsvig IF haft to hold med i DBU Jyllands turnering, mens Vorbasse Boldklub har haft et enkelt. I Hejnsvig har det i perioder knebet med at finde tilstrækkeligt med spillere til de to hold, mens de i Vorbasse har været så mange, at det hver gang har været nødvendigt, at nogle af dem måtte sidde over. Derfor er håbet, at antallet af spillere samlet vil være passende til de tre hold, som i dette forår er tilmeldt.

Vorbasse Boldklub spillede i sidste sæson i serie 3, men rykkede ned. Dermed starter det nye holdsamarbejde med to hold i serie 4.

- Så skulle man komme til at spille på andetholdet, spiller man ikke på lavere niveau end førsteholdet. I hvert fald ikke i det første halve år, konstaterer Carsten Strandhave, der som repræsentant for Hejnsvig IF har været med til at få samarbejdet op at køre.

Hjemmebanen bliver delt

Efter i flere år at have arbejdet sammen om at stille fælles hold i ungdomsrækkerne, har det været naturligt for klubberne at øge samarbejdet. Det skyldes blandt andet, at spillerne, som har nydt glæde af samarbejdet, dermed vil kunne komme til at fortsætte det.

- De ældste ungdomsårgange, vi har sammen med Vorbasse, skal op og spille senior efter sommerferien. Så det er også for deres skyld, at vi gerne vil samarbejde. Vi er lidt bange for, at nogle af dem måske vil stoppe, hvis vi spreder de nuværende U19-årgange til moderklubberne, siger Carsten Strandhave.

Med samarbejdet er det naturligt, at ikke alle kan komme til at få hjemmebane på deres sædvanlige hjemmebane, men i stedet må finde sig i, at hjemmebanen ligger i nabobyen. Der er dog lavet en klar aftale om, hvordan den slags kommer til at foregå, så kampene vil blive ligeligt fordelt mellem de to nabobyer.

- U19 og førsteholdet for seniorer spiller den ene halvsæson på det ene stadion, og så spiller andet- og tredjeholdet i den modsatte by. Efter sommerferien bytter de så, siger Torben Due.

Begge seniorhold skal efter planen spille deres første turneringskampe i serie 4 anden påskedag.

Vorbasse Boldklub og Hejnsvig IF stiller i forvejen fælles hold fra U11 og op til de ældste ungdomsrækker.

Vorbasse og Hejnsvig slår seniorfodbolden sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce