Michael Jørgensen tager til VM i guldform

Michael Jørgensen stiller til start ved VM i weekenden med dansk guld i bagagen fra tidligere på sommeren. Fotoet er fra de Paralympiske Lege i 2016. Arkivfoto: Lars Møller

Michael Jørgensen tager til VM i guldform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landstræneren spår Grindsted-køreren Michael Jørgensen, der netop har sikret sig sit andet DM-guld, gode chancer for topresultat ved VM i paracykling.

Grindsted/Italien: Den dobbelte danmarksmester Michael Jørgensen fra Grindsted er i topform forud for VM i paracykling, der afvikles fra 2. til 5. august i Maniago i det nordøstlige Italien.

Her satser håndcykelrytteren på at forbedre sidste års VM-resultater, en sjetteplads i linjeløbet og en placering dårligere på enkeltstarten, når det i denne uge går løs i Italien. Danskeren har været godt kørende hele året, hvor han blandt andet genvandt DM-guldet tidligere på sommeren. Nu skal formen toppe, lyder det i en pressemeddelelse fra Parasport Danmark.

- Forberedelserne har været gode, og formen er god. Top fem er et realistisk resultat, og top tre er det optimistiske bud. Jeg har fået bygget en helt ny cykel, som gerne skulle passe godt til ruten, så den skal have sin dåb dernede, siger Michael Jørgensen, via pressemeddelelsen.

Michael Jørgensen
Michael Jørgensen er 39-årig og fra Grindsted.

Han er rygmarvsskadet efter en motocrossulykke.

Han er forsvarende DM-vinder, efter at han vandt guld under DM Ugen tidligere på sommeren i Guldborgsund. Michael Jørgensen vandt også DM sidste sommer på hjemmebane i Grindsted.

Han har tidligere deltaget ved VM og OL i paracykling.

Flere end 400 atleter fra 46 lande deltager i VM i paracykling i weekenden.
Michael Jørgensen fik  tidligere på året tilddelt Billund Kommunes hæderspris for sine resultater i 2017, hvor han for første gang vandt dansk guld. Foto: Chresten Bergh
Michael Jørgensen fik tidligere på året tilddelt Billund Kommunes hæderspris for sine resultater i 2017, hvor han for første gang vandt dansk guld. Foto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Flad rute

VM køres på en 13,9 km lang rundstrækning omkring Maniago og er forholdsvis flad pånær en enkelt stigning. På enkeltstarten køres én omgang, mens landevejsløbet køres over fem omgange og ca. 68 km.

Kim Klüver Christiansen (Løsning) og Lykke Kofoed (Aarhus) er også til start. Ruten ligger fint til danskerne, vurderer landstræner i paracykling Jesper Hvalsøe.

- Jeg regner med, at vi har gode kort på hånden for at lave nogle pæne resultater hernede. Stigningerne på ruten bør i sig selv ikke give os de store problemer, men vil selvfølgelig være en udfordring for de tungeste ryttertyper. Varmen kan blive hård, men den er vi jo efterhånden godt vant til i Danmark, siger Jesper Hvalsøe i pressemeddelelsen.

Landstræner: Alt kan ske

Landstræneren tror på Michael Jørgensens chancer.

- Michael er godt kørende, og hvis alt klapper for ham, kan han komme i top fem. I Michael og Kims klasse (MH4, red.) er der utrolig skarp konkurrence blandt de stærkeste 12-14 ryttere i feltet, og alt kan ske i den frontgruppe, tilføjer landstræneren.

Danskerne træner første gang på VM-ruten onsdag, og torsdag kører herrerne enkeltstart. Fredag står den på enkeltstart for Lykke Kofoed, mens Michael Jørgensen og Kim Klüver Christiansen har linjeløb lørdag.

Michael Jørgensen tager til VM i guldform

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce